Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Šport

Čech Voltr triumfoval na GP Slovenska, Kováč skončil 15.

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Voltrov tím kontroloval celé preteky a nepustil žiadny relevantný únik na viac ako pár desiatok sekúnd.

Nová Baňa 7. júla (TASR) - Český cyklista Martin Voltr zvíťazil na pretekoch VISEGRAD 4 BICYCLE RACE - GP Slovenska. Jazdec tímu Pierre Baguette Cycling team dosiahol na 139 kilometrovej trati v Novej Bani čas 3:31:15 h. Zvíťazil o viac než minútu pred Juhoafričanom Byronom Muntonom (Epronex), ktorý o sekundu predstihol tretieho Maďara Barnabása Peáka z Adria Mobilu.

Voltrov tím kontroloval celé preteky a nepustil žiadny relevantný únik na viac ako pár desiatok sekúnd. "Prišli sme sem s mladým tímom, ale pracoval veľmi dobre a tešíme sa z tohto úspechu. V závere sme boli štyria, všetci boli silní. Munton urobil chybu a dokázal som mu dobre nastúpiť, takže bolo to trochu aj o šťastí v tom rozhodujúcom momente. Ale všetko to prišlo po tom ako náš tím ukontroloval preteky, takže chalani to zvládli perfektne, je to výhra celého tímu." uviedol Voltr pre web cyklistikaszc.sk.

Spomedzi Slovákov sa najlepšie umiestnil Samuel Kováč z Dukla Banská Bystrica, ktorý bol blízko k piatemu miestu, no nevyšiel mu dojazd a skončil pätnásty. O jednu priečku predstihol tímového kolegu Jakuba Galoviča, 18. miesto obsadil Sebastian Michalec z Banskej Bystrice.



VISEGRAD 4 BICYCLE RACE - GP Slovenska:



1. Martin Voltr (ČR/PIERRE BAGUETTE CYCLING TEAM) 3:31,15 h, 2. Byron Munton (JAR/Epronex - Hungary Cycling Team) + 01,05 min, 3. Barnabás Peák (Maď./ADRIA MOBIL) + 01,06, 4. Dylan Hopkins (Aus./LJUBLJANA GUSTO SANTIC) + 01,53, 5. Michal Pomorski (Poľ./POLAND), 6. Dominik Neumann (ČR/ATT INVESTMENTS) obaja + 02,23