Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Šport

Celebrini podpísal trojročný nováčikovský kontrakt so San Jose

Na snímke útočník Macklin Celebrini (druhý zľava), ktorý sa stal podľa očakávania jednotkou tohtoročného draftu NHL, pózuje počas 1. kola draftu zámorskej NHL v aréne Sphere v Las Vegas v piatok 28. júna 2024. Osemnásťročného kanadského centra si z najvyššieho miesta vybral klub San Jose Sharks. Foto: TASR/AP

Celebrini v ročníku 2023/2024 v univerzitnej súťaži NCAA a počas draftu uviedol, že je blízko k rozhodnutiu, kde odohrá nasledujúci ročník.

San Jose 7. júla (TASR) - Kanadský hokejista Macklin Celebrini, jednotka nedávneho draftu NHL, podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s klubom San Jose Sharks. Z platového stropu "žralokov" ukrojí v každej z troch sezón 975-tisíc dolárov a môže získať aj výkonnostné bonusy v celkovej výške 3,5 milióna dolárov.

Celebrini v ročníku 2023/2024 v univerzitnej súťaži NCAA a počas draftu uviedol, že je blízko k rozhodnutiu, kde odohrá nasledujúci ročník. Jedna z možností bolo aj zotrvanie na univerzite, no podpisom kontraktu so Sharks sa stal profesionálom a do NCAA sa už nevráti. "Macklin nie je len špeciálny hráč na ľade, ale je pripravený, sebavedomý a inteligentný aj mimo neho. Jeho kombinácia schopností a hokejového citu je vzácna a sme si istí, že je pripravený na prechod do NHL. Sme veľmi radi, že sme si Macklina zaviazali kontraktom a môže sa zapojiť do prípravy Sharks na sezónu 2024/2025," povedal pre klubový web generálny manažér Sharks Mike Grier.

Celebrini nazbieral v uplynulej sezóne v drese Bostonskej univerzity 64 bodov (32+32) v 38 dueloch a ako najmladší v histórii získal Hobey Baker Award pre najlepšieho hokejistu vysokoškolskej NCAA. Bol aj najlepší nováčik a hráč sezóny v Hockey East. Kanadu reprezentoval na MS hráčov do 20 rokov a s ôsmimi bodmi (4+4) v piatich zápasoch bol najproduktívnejší hráč tímu. V roku 2023 pomohol svojej krajine k zisku bronzu na MS hráčov do 18 rokov.