Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 4. október 2024Meniny má František
< sekcia Šport

Česká polícia zasiahla proti priaznivcom Ajaxu, niekoľkých zadržala

Futbalista Ajaxu Branco van den Boomen sa raduje z gólu so spoluhráčmi počas zápasu 2. kola ligovej fázy Európskej ligy SK Slavia Praha - Ajax Amsterdam vo štvrtok 3. októbra 2024 v Prahe. Foto: TASR/AP

Proti fanúšikom holandského klubu museli zakročiť ťažkoodenci.

Praha 4. októbra (TASR) - Česká polícia zadržala vo štvrtok niekoľko priaznivcov futbalového Ajaxu Amsterdam, ktorí sa snažili bez vstupeniek násilím dostať na štadión pražskej Slavie pred zápasom Európskej ligy. Proti fanúšikom holandského klubu museli zakročiť ťažkoodenci.

"Na štadión sa pokúsilo násilne vniknúť niekoľko desiatok priaznivcov hostí. Situáciu museli riešiť ťažkoodenci s použitím donucovacích prostriedkov a niekoľko ich obmedzili na osobnej slobode," informovala v stanovisku česká polícia s tým, že zadržaní sú podozriví zo spáchania priestupku.

Vo štvrtok popoludní sa fanúšikovia Ajaxu zišli v centre Prahy pred ohláseným pochodom na štadión v Edene. Niektorí z nich sa ešte predtým zbavili zbraní, policajti našli na zemi nože, teleskopické obušky i bejzbalové pálky.

Slavia Praha bez zraneného Ivana Schranza remizovala s Ajaxom 1:1, oba tímy majú po dvoch dueloch na konte po štyri body.