Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 2. júl 2024Meniny má Berta
< sekcia Šport

Chicago získalo z Vancouveru Michejeva a práva na Laffertyho

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dvadsaťdeväťročný Rus odohral v minulej sezóne za kanadský klub 78 zápasov v základnej časti, v ktorej si pripísal 11 gólov a 20 asistencií.

Vancouver 27. júna (TASR) - Vedenie klubu NHL Vancouver Canucks vymenilo ruského hokejistu Iľju Michejeva do Chicaga. Spolu s ním poslalo k Blackhawks aj práva na ďalšieho útočníka Sama Laffertyho a voľbu v 2. kole draftu v roku 2027. Canucks získali od "jastrabov" draftovú voľbu v 4. kole v rovnakom roku, zároveň na základe dohody budú Michejevovi hradiť 15 percent z jeho platu.

Dvadsaťdeväťročný Rus odohral v minulej sezóne za kanadský klub 78 zápasov v základnej časti, v ktorej si pripísal 11 gólov a 20 asistencií. V 11 dueloch play off nebodoval. Do Vancouveru prišiel v júli 2022 ako voľný hráč po troch sezónach v Toronte, s Canucks podpísal štvorročný kontrakt, ktorý mu garantuje 4,75 milióna dolárov za sezónu. Zmluva mu bude platiť ešte dva roky. Laffertymu vyprší na konci júna dvojročný kontrakt a ak nepodpíše nový, stane sa 1. júla neobmedzeným voľným hráčom.

Canucks si touto výmenou vytvorili väčší priestor pod platovým stropom, pred otvorením trhu s voľnými hráčmi majú na podpisy voľných 20,79 milióna dolárov. Informáciu priniesla agentúra AP.