Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Šport

Chorváti zdolali Škótov v 3. kole A-divízie

Ilustračné foto. Foto: TASR

Litovčania prehrali v C-divízii tretíkrát za sebou, keď doma podľahli Kosovčanom 1:2.

Bratislava 12. októbra (TASR) - Chorvátski futbalisti zaznamenali druhý triumf v A-divízii Ligy národov. V sobotnom stretnutí 1. skupiny zdolali na štadióne Maksimir v Záhrebe reprezentantov Škótska 2:1, víťazný gól vsietil v 70. minúte útočník Andrej Kramarič.

Mužstvo trénera Zlatka Daliča prehrávalo po polhodine hry, keď sa presadil Ryan Christie. Hostia si však vedenie udržali len necelé tri minúty. Center Joška Gvardiola sklepol Ivan Perišič na osamoteného Igora Matanoviča a 21-ročný útočník Frankfurtu to namieril na vzdialenejšiu žrď. Bol to jeho prvý zásah v drese reprezentácie, za ktorú nastúpil tretíkrát. V rozhodujúcom góle mal opäť prsty Perišič, ktorý našiel v pokutovom území Bornu Sosu. Brankár hostí Craig Gordon jeho strelu vychytal, ale na dorážajúcu hlavičku Kramariča už nestačil. Domácich ešte vystrašil zásah Che Adamsa v samotnom závere, pre ofsajd však napokon neplatil.

Litovčania prehrali v C-divízii tretíkrát za sebou, keď doma podľahli Kosovčanom 1:2. V tabuľke 2. skupiny figurujú na poslednej 4. priečke. Zápas 3. skupiny medzi Bulharskom a Luxemburskom sa skončil bezgólovou remízou.



Liga národov - 3. kolo:

A-divízia


1. skupina:

Chorvátsko - Škótsko 2:1 (1:1)

Góly: 36. Matanovič, 70. Kramarič - 33. Christie



C-divízia

2. skupina:

Litva - Kosovo 1:2 (0:1)

Góly: 84. Golubickas - 20. Zhegrova, 65. Krasniqi



3. skupina:

Bulharsko - Luxembursko 0:0