Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Šport

Čile žiada CONMEBOL, aby suspendoval kolumbijského arbitra Roldana

Na archívnej snímke rozhodca Wilmar Roldan z Kolumbie ukazuje žltú kartu Venezuelčanovi Darwinovi Machisovi. Foto: TASR-AP

Arbiter tento incident nechal bez povšimnutia.

Santiago 1. júla (TASR) - Čilská futbalová federácia (FCC) vyzvala riadiaci orgán juhoamerického futbalu (CONMEBOL), aby suspendoval rozhodcu Wilmara Roldana. Stalo sa tak po tom, čo Čile vypadlo z Copa America po sobotnej bezgólovej remíze s Kanadou. FCC vyhlásila, že kolumbijský arbiter Roldan nebol v ich zápasoch nestranný a v dueli s Kanaďanmi sa dopustil "hrubých chýb".

Federácii sa nepáčilo, že arbiter v 27. minúte hry udelil Gabrielovi Suazovi druhú žltú kartu a následne museli zápas dohrať v desiatich. Kritizovali tiež zákrok kanadského obrancu Moiseho Bombita v piatej minúte, ktorý udrel lakťom Rodriga Echeverriu. Arbiter tento incident nechal bez povšimnutia.

"FCC žiada, aby rozhodcu Roldana potrestali suspendáciou na dobu neurčitú alebo, aby mu udelili maximálnu sankciu, ktorá sa vzťahuje na takého markantné porušenia pravidiel hry," citovala z vyhlásenia federácie agentúra Reuters.