Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

CPA podnikne právne kroky proti fanúšikovi, ktorý hádzal čipsy

Na snímke nórski jazdci v prvom rade, Belgičan Remco Evenepoel v bielom drese najlepšieho mladého jazdca, Slovinec Tadej Pogacar v žltom drese lídra celkového poradia, Biniam Girmay z Eritrey v zelenom drese najlepšieho šprintéra a balík si minútou ticha pripomenuli Nórsky cyklista Andre Drege, ktorý zomrel po havárii počas pretekov Okolo Rakúska pred deviatou etapou cyklistických pretekov Tour de France na 199 kilometrov (123,7 míľ) so štartom a cieľom v Troyes, Francúzsko, v nedeľu 7. júla 2024 . Foto: TASR-AP

Divák si na oboch cyklistov počkal pred finišom v lyžiarskom stredisku Pla d'Adet. Na sociálnej sieti X sa šíri video, na ktorom vidieť, že lupienky zasiahli Pogačara priamo do tváre.

Saint-Lary-Soulan 14. júla (TASR) - Profesionálna cyklistická asociácia (CPA) podnikne právne kroky proti divákovi, ktorý počas sobotňajšej 14. etapy Tour de France hodil zemiakové lupienky po Slovincovi Tadejovi Pogačarovi (SAE Team Emirates) a Dánovi Jonasovi Vingegaardovi (Visma - Lease A Bike).

Divák si na oboch cyklistov počkal pred finišom v lyžiarskom stredisku Pla d'Adet. Na sociálnej sieti X sa šíri video, na ktorom vidieť, že lupienky zasiahli Pogačara priamo do tváre. "CPA s podnikne právne kroky proti tomuto mužovi za to, čo urobil Pogačarovi aj Vingegaardovi. Je to neúctivé a nebudeme to tolerovať," uviedol prezident asociácie Adam Hansen.

V sobotnej etape triumfoval Pogačar o 39 sekúnd pred Vingegaardom a na čele celkového poradia zvýšil svoj náskok na 1:57 minúty. "Bolo tam dosť bučania a niekto hádzal čipsy. Počul som, že ich hádzali aj po Tadejovi. Je to zvláštna vec. Ľudia by sa mali zdržiavať mimo cesty. Nechápem, prečo má niekto potrebu ísť na cyklistické preteky a bučať tam po pretekároch," vyhlásil po skončení etapy Dán.