Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Cyklista Van Aert podpísal s Vismou unikátnu zmluvu do konca kariéry

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Van Aert prišiel do Vismy v roku 2019 a v jej farbách dosiahol viacero veľkých úspechov. Vyniká v nich predovšetkým deväť etapových víťazstiev na Tour de France a tri na Vuelte a Espane.

Brusel 18. septembra (TASR) - Belgický cyklista Wout van Aert podpísal unikátnu zmluvu so spoločnosťou Visma-Lease, ktorou sa zaviazal pôsobiť do konca kariéry v tíme Visma–Lease a Bike. Tím o tom informoval v oficiálnom stanovisku.

Van Aert prišiel do Vismy v roku 2019 a v jej farbách dosiahol viacero veľkých úspechov. Vyniká v nich predovšetkým deväť etapových víťazstiev na Tour de France a tri na Vuelte a Espane. Novou dohodou predĺžil zmluvu, ktorá mala vypršať v roku 2026. "V našom športe je niečo takéto jedinečné, no ani jeden z nás o tom nemusel dlho premýšľať," povedal generálny riaditeľ tímu Visma-Lease a Bike Richard Plugge. Van Aert, ktorý 15. septembra oslávil tridsiatku, uviedol, že sa vo Visme cíti ako doma. "V tíme pracujeme s najlepšími ľuďmi a s najlepším vybavením. Spoločne neustále hľadáme možnosti zlepšenia, čím sa neustále rozvíjame individuálne, ale aj tímovo. Tomuto prístupu vďačím za veľa úspechov," povedal Van Aert.

Sezóna 2024 je pre Van Aerta popretkávaná úspechmi a problémami. Pri havárii vo vysokej rýchlosti v belgických jednodňových pretekoch Dwars door Vlaanderen utrpel niekoľko zlomenín, ktoré ho vyradili z mnohých klasík a Giro d'Italia. Na Tour de France nezvíťazil v žiadnej etape, no na Vuelte sa zaradil k favoritom, keď vyhral tri etapy. Neskôr ho však kolízia v 16. etape vyradila zo zvyšku pretekov. Na OH v Paríž získal bronz v časovke, ktorá pre neho znamenala druhý olympijský kov po striebre v cestných pretekoch v Tokiu pred tromi rokmi.