Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 3. júl 2024Meniny má Miloslav
< sekcia Šport

Cavendish figuruje v nominácii Astany, má ďalšiu šancu na rekord

Na snímke britský cyklista Mark Cavendish (vľavo) sa raduje v cieli z víťazstva v 14. etape 103. ročníka prestížnych cyklistických pretekov Tour de France z Montélimaru do Villars-Dombes 16. júla 2016. Slovenský cyklista Peter Sagan (druhý vpravo) zo stajne Tinkoff v zelenom drese pre lídra bodovacej súťaže obsadil tretie miesto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Cavendish ich má na konte 34, rovnako ako legendárny Belgičan Eddy Merckx.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Hamburg 24. júna (TASR) - Mark Cavendish figuruje v nominácii tímu Astana na tohtoročnú Tour de France. Tridsaťdeväťročný britský cyklista tak bude mať ďalšiu šancu osamostatniť sa na čele historického rebríčka v počte etapových triumfov na slávnych pretekoch.

Cavendish ich má na konte 34, rovnako ako legendárny Belgičan Eddy Merckx. Nazbieral ich v rokoch 2009 až 2021. Tento rok dosiahol dve víťazstvá na Okolo Kolumbie a Okolo Maďarska, na francúzskych cestách ho však čaká oveľa väčšia konkurencia v hromadných dojazdoch. Najväčší favorit zo šprintérov by mal byť Belgičan Jasper Philipsen, ktorý vyhral vlani na Tour štyri etapy.

V poradí 111. edícia slávnych pretekov odštartuje v sobotu vo Florencii a vyvrcholí 21. júla v Nice. Informovala agentúra dpa.