Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Di Maria predĺžil zmluvu s Benficou do konca sezóny 2024/2025

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Tridsaťšesťročný krídelník sa chcel pôvodne vrátiť do argentínskeho Rosaria, kde odštartoval kariéru v roku 2006. Po niekoľkých vyhrážkach jemu a jeho rodine však podľa agentúry AFP zmenil názor.

Lisabon 7. augusta (TASR) - Argentínsky futbalista Angel Di Maria predĺžil kontrakt s Benficou Lisabon. V drese portugalského tímu bude pôsobiť do konca sezóny 2024/2025.

Tridsaťšesťročný krídelník sa chcel pôvodne vrátiť do argentínskeho Rosaria, kde odštartoval kariéru v roku 2006. Po niekoľkých vyhrážkach jemu a jeho rodine však podľa agentúry AFP zmenil názor. Svoj pobyt v Lisabone, kde prišiel vlani z Paríža St. Germain, tak predĺži o ďalší rok. "Vždy bol môj sen vrátiť sa do Rosaria a v drese Central ukončiť kariéru," uviedol Di Maria minulý mesiac. Pre oficiálnu stránku Benficy však vyjadril nadšenie, že v mužstve bude pokračovať aj v sezóne 2024/2025.

Di Maria strávil najúspešnejšie obdobie kariéry v PSG, kde pôsobil v rokoch 2015 až 2022. S francúzskym klubom získal 18 trofejí vrátane piatich majstrovských titulov. V minulosti pôsobil aj v Reale Madrid, s ktorým v roku 2014 vybojoval trofej v Lige majstrov. Obliekal aj dresy Manchestru United či Juventusu Turín a argentínskej reprezentácii dopomohol k triumfu na MS v Katare. Bol tiež súčasťou víťazných tímov na juhoamerickom šampionáte Copa America v rokoch 2021 a 2024.