Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Šport

Diametrálne odlišné výkony SR21, Kentoš: Druhý polčas nebol v poriadku

Na archívnej snímke tréner slovenských reprezentantov vo futbale do 21 rokov Jaroslav Kentoš. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Počas úvodnej štyridsaťpäťminútovky sa blysol najmä Marcelli, ktorý robil defenzívnemu bloku Azerbajdžanu výrazné problémy a dvakrát sa strelecky presadil.

Senec 8. júna (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov potvrdila úlohu favorita proti rovesníkom z Azerbajdžanu, no pri víťazstve 3:2 sa prezentovala dvoma diametrálne odlišnými polčasmi. Slováci v úvodnom dejstve dominovali, zásluhou Nina Marcelliho si vypracovali dvojgólové vedenie a svojho súpera nepustili prakticky k ničomu. Po zmene strán hlavný tréner Jaroslav Kentoš vymenil všetkých hráčov v poli a jeho zverenci sa herne nevyznamenali.

Slovenskí mladíci síce pridali tretie víťazstvo za sebou a výsledkovo nadviazali na marcový asociačný termín, v ktorom zdolali favorizovaných Španielov (2:0) a outsidera z Malty (4:1), no Kentoša potešil iba prvý polčas. Počas úvodnej štyridsaťpäťminútovky sa blysol najmä Marcelli, ktorý robil defenzívnemu bloku Azerbajdžanu výrazné problémy a dvakrát sa strelecky presadil. Na druhý polčas nastúpili hráči zo striedačky, tréneri zmenili rozostavenie na 3-4-3, no namiesto "doklepnutia" súpera, prišlo niekoľko individuálnych chýb a Slováci druhý polčas proti papierovo slabšiemu tímu prehrali 1:2. "Začali sme prehrávať súboje, prestali sme plniť princípy hry a výkon išiel oproti prvému polčasu rapídne dolu," uviedol Kentoš vo svojom pozápasovom hodnotení. "Výkonovo dva rozdielne polčasy. V tom prvom to bolo dobré, ale v druhom polčase nie som spokojný s výkonom tímu. Mohli sme streliť viac gólov, hlavne v prvom polčase, mám zlú emóciu, pretože druhý polčas nebol naozaj dobrý a pokazilo mi to dojem z toho zápasu," dodal 50-ročný kormidelník.

Hráči prišli na júnový zraz priamo z dovoleniek, ktoré absolvovali po klubových sezónach, čo sa do istej miery prejavilo aj na ihrisku. "Je to špecifické, pretože niektorí mali dva týždne dovolenku, iní týždeň či 10 dní. Chvíľu nám trvalo, kým sa chalani dostali do zápasového tempa. Som rád, že výkon z prvého dejstva spĺňal kritériá, no v druhom bolo vidno, že to nebolo v poriadku," povedal Kentoš, ktorý mal po stretnutí dôvod na úsmev iba v súvislosti s oznámenou nomináciou A-tímu na ME v Nemecku. Posledný rez kádra pre kontinentálny šampionát "prežili" štyria hráči, ktorí hrávajú za Kentošov výber. Hlavný tréner Francesco Calzona nominoval obrancov Adama Oberta, Sebastiána Kóšu, stredopoliara Tomáša Riga a krídelníka Lea Sauera. "Ja si myslím, že je to vizitka chalanov, ale v prvom rade klubov, že ako s nimi pracujú. Dostali sa tam hráči z 21-ky, čo je jedna z našich úloh, aby aj u nás získavali medzinárodné skúsenosti. Ja budem chlapcom priať, aby tam boli a podávali dobré výkony," konštatoval Kentoš.

Sauerov starší brat Mário po stretnutí neskrýval nadšenie z toho, že si 18-ročný hráč Feyenoordu Rotterdam zahrá na ME. "Samozrejme, ja žijem s Leom. Už pred zápasom som dostal informáciu, že ide na EURO, tak som mohol byť pokojný," povedal autor tretieho slovenského gólu do siete Azerbajdžanu a dodal: "Je to určite dobrá vizitka a dobrá správa ku nám, že máme šancu sa prepracovať do A-tímu, keďže každý je skautovaný."

Slovákov čaká budúci utorok ďalšia previerka v príprave na domáci európsky šampionát v roku 2025. V Senci nastúpia proti rankingovo nižšie postavenému tímu z Moldavska.