Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Šport

Dimitrov vypadol v 2. kole turnaja ATP v Londýne, nestačil na Kordu

Grigor Dimitrov z Bulharska hrá proti Sebastianovi Kordovi z USA v piaty deň tenisového turnaja The Queen's Club v Londýne, v stredu 19. júna 2024. Foto: TASR/AP

Korda narazí na tráve Queen's Clubu vo štvrťfinále na Rinkyho Hijikatu z Austrálie.

Londýn 19. júna (TASR) - Bulharský tenista Grigor Dimitrov vypadol na turnaji ATP v Londýne už v 2. kole dvojhry. Tretí nasadený hráč prekvapujúco nestačil v stredu na Američana Sebastiana Kordu, ktorému podľahol po trojsetovom boji 4:6, 6:3 a 5:7. Korda narazí na tráve Queen's Clubu vo štvrťfinále na Rinkyho Hijikatu z Austrálie.

V 2. kole skončil Brit Andy Murray, ktorý skrečoval zápas s Austrálčanom Jordanom Thompsonom za stavu 1:4 v prvom sete pre zranenie nohy. Počas zápasu si vyžiadal ošetrenie v oblasti bedra a pravého kolena. Účasť 37-ročného Škóta na grandslamovom turnaji vo Wimbledone je otázna. Murray po zápase prezradil, že problémy s nohou mu spôsobuje nedávne zranenie chrbta. Bývalý líder svetového rebríčka a trojnásobný grandslamový šampión má vo štvrtok podstúpiť detailné lekárske vyšetrenia. Thompsona čaká vo štvrťfinále štvrtý nasadený Taylor Fritz, Američan zdolal Kanaďana Miloša Raoniča 7:6 (5), 6:4.

dvojhra - 2. kolo:

Rinky Hijikata (Austr.) - Matteo Arnaldi (Tal.) 7:6 (0), 7:6 (7)
Sebastian Korda (USA) - Grigor Dimitrov (Bulh.-3) 6:4, 3:6, 7:5
Jordan Thompson (Austr.) - Andy Murray (V.Brit.) 4:1 - Murray skreč
Taylor Fritz (USA-4) - Miloš Raonič (Kan.) 7:6 (5), 6:4