Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Šport

Disciplinárna komisia UEFA bude riešiť incident v Srbsku

Prezident Únie európskych futbalových zväzov (UEFA) Michel Platini. Foto: TASR/AP

Obranca anglického výberu Danny Rose sa po víťaznom dueli (1:0) a postupe na záverečný turnaj v Izraeli posťažoval, že sa stal terčom rasizmu.

Paríž 23. októbra (TASR) - Srbsko sa zrejme nevyhne prísnym sankciám zo strany Európskej futbalovej únie (UEFA) za rasistické prejavy fanúšikov počas minulotýždňovej odvety baráže o postup na ME hráčov do 21 rokov proti Anglicku. V utorok to vyhlásil prezident UEFA Michel Platini.

Obranca anglického výberu Danny Rose sa po víťaznom dueli (1:0) a postupe na záverečný turnaj v Izraeli posťažoval, že sa stal terčom rasizmu. Agresívne sa navyše mali správať aj samotní hráči domáceho tímu. Anglická vláda zareagovala na incident žiadosťou o vyvodenie prísnych dôsledkov voči Srbsku.

"Pred vyše rokom sme udelili Chorvátsku a Srbsku s plnou vážnosťou žltú kartu. Uvidíme, ako rozhodne disciplinárna komisia," uviedol Platini na margo údajne opakujúceho sa rasizmu a násilností v balkánskej krajine. "Čakáme na správu delegátov a rozhodcov. Disponujeme tiež zábermi televíznych kamier, komisia sa bude mať o čo oprieť," dodal.

Informovala agentúra Reuters.