Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Šport

Do finále C1 postúpil z domácich len Egyházy

Na snímke slovenský pretekár Dominik Egyhazy počas semifinálovej jazdy v kategórii C1 počas Majstrovstiev sveta juniorov a do 23 rokov vo vodnom slalome v piatok 5. júla 2024 v Liptovskom Mikuláši. FOTO TASR - Daniel Stehlík Foto: FOTO TASR - Daniel Stehlík

Egyházy mal síce dotyk hneď na prvej protiprúdnej bránke, no dokázal sa rýchlo skoncentrovať a už prvý medzičas vyzeral sľubne.

Liptovský Mikuláš 5. júla (TASR) - Do finále juniorskej C1 na MSJ vo vodnom slalome postúpila jedna slovenská loď. Medzi najlepšou desiatkou sa v Liptovskom Mikuláši predstaví Dominik Egyházy, ktorý skončil v semifinále na šiestom mieste. Medzi Slovenkami bola len jedna domáca zástupkyňa Petra Šošková, ktorá obsadila 25. miesto.

Egyházy mal síce dotyk hneď na prvej protiprúdnej bránke, no dokázal sa rýchlo skoncentrovať a už prvý medzičas vyzeral sľubne. Najlepšie mu vyšla prostredná časť trate. "Jazda bola dobrá, povedal som si, čo chcem ísť a to sa mi podarilo. Až na jednu chybu na začiatku. Tam som to strašne prehnal, začal som plašiť a z toho vyplynula tá chyba. Potom som sa potreboval upokojiť, podarilo sa to a išiel som tak, ako ma tréner naučil. To, čo som vedel a natrénoval," opísal 16-ročný pretekár pre TASR. Najviac si vychutnal prejazd oravským skokom: "Mám ho natrénovaný, ľavá protiprúdna je super a vždy ma bavila. S prejazdom je to už ťažšie, lebo je tam rozbitá voda. Dá sa to ale prejsť rýchlo a technicky." Okrem neho štartoval z domácich v semifinále aj Patrik Riegel, ktorý obsadil štrnáste miesto s dvoma chybami. Jazda nevyšla ďalšiemu Slovákovi Branislavovi Čárskemu, ktorý nazbieral až šesť trestných sekúnd a bol na 23. pozícii.

Šošková mala taktiež dotyk na jednotke, no prvá časť trate bola aj tak jej najvydarenejšia. V prostrednej pasáži sa musela vracať do dvoch zelených bránok, dve červené ťukla a dotyk mala aj na poslednej. "Jazdu hodnotím celkom pozitívne, síce som sa musela vrátiť do dvoch bránok, lebo do dvanástky som si priskoro prehodila. Potom som si urobila príliš veľký nájazd. Pádlovanie proti prúdu mi predtým vzalo sily. Trocha ma rozhodil prvý ťuk, ale inak mi začiatok vyšiel," povedala Šošková pre TASR.

Finále juniorov bolo na programe o 16.20 h.

Výsledky - semifinále:

C1 - juniori

1. Žiga Lin Hočevar (Slovin.) 96,80 s (0), 2. Martin Cornu (Fr.) +3,63 (0), 3. Anton Weber (Nem.) +4,26 (2), ..., 6. Dominik EGYHÁZY +6,30 (2), nepostúpili: 14. Patrik RIEGEL (SR) +11,03 (4), 23. Branislav ČÁRSKY (SR) +21,33 (6)

ženy: 1. Valentýna Kočířová 115,45 (2), 2. Markéta Štěpánková (obe ČR) +1,37 (2), 3. Tching Jang (Čína) +1,77 (2), ..., nepostúpila: 25. Petra ŠOŠKOVÁ (SR) +52,17 (8)