Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 27. október 2024Meniny má Sabína
< sekcia Šport

DOXXbet Vlci Žilina zdolali HC Košice 3:2

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dvomi bodmi za asistenciu a gól, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný, sa prezentoval kanadský útočník Hunter Fejes, ktorý v uplynulých dvoch sezónach pôsobil práve v Košiciach.

Košice 27. októbra (TASR) - Hokejisti DOXXbet Vlci Žilina zvíťazili na ľade HC Košice 3:2 v nedeľňajšom zápase Tipos extraligy. Bolo to pre nich prvé víťazstvo po štyroch prehrách a zároveň prvé na ľade súpera v prebiehajúcej sezóne. V tabuľke sa na deviatom mieste bodovo vyrovnali ôsmemu Zvolenu, oba tímy majú po 18 bodov. Košičania prehrali po troch víťazstvách po sebe a prvýkrát v sezóne nebodovali na domácom ľade.

Dvomi bodmi za asistenciu a gól, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný, sa prezentoval kanadský útočník Hunter Fejes, ktorý v uplynulých dvoch sezónach pôsobil práve v Košiciach. Bol to pre neho prvý dvojbodový zápas v sezóne.



TEL, 15. kolo:

HC Košice - DOXXbet Vlci Žilina 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Góly: 29. Jääskeläinen (Gildon, Pollock), 60. Pollock (Chovan, Petráš) - 17. Kolenič (Koyš, Jones), 24. Walega (Galamboš, Fejes), 36. Fejes (Walega, Holenda). Rozhodcovia: Novák, Krajčík - Knižka, Tvrdoň, vylúčení: 4:4 na 2 min., navyše Gildon (Koš.) 5 min. + DKZ za napadnutie hlavy alebo krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3171 divákov

Košice: Janus - Teves, Deyl, Ferenc, Gildon, Bartoš, Šedivý - Mikúš, Krivošík, Martel - Jääskeläinen, Pollock, Petráš - Bartánus, Chovan, Repčík - Šimun, Havrila, Rogoň

Žilina: LaCouvee - Djakov, Tourigny, Pobežal, Miller, Holenda, Gachulinec - Kolenič, Jones, Koyš - Fejes, Walega, Mucha - Varga, Galamboš, Beták - Mráz, Šmida, Melcher



hlasy:

Dan Ceman, tréner HC Košice: "Z dnešného zápasu sme mali obavy. V predošlom sme zvíťazili 7:1 a vtedy je niekedy problém na to nadviazať. Vedeli sme, že náš dnešný súper mal za sebou veľa tesných zápasov. Očakávali sme, že to bude vyrovnaný a ťažký duel a snažili sme sa pripraviť sa na to najmä po mentálnej stránke, no nehrali sme našu hru. Je to pre nás sklamanie, najmä mentálny prejav. Nikdy neviete, čo môžete očakávať od súperov, ktorí k nám prídu, keďže sa hrá na veľkom klzisku. Dnes zvíťazil usilovnejší tím."

Milan Bartovič, tréner DOXXbet Vlci Žilina: "Dnes sme hrali organizovane od prvej minúty do poslednej. Taký bol aj náš herný plán. Dôležitá bola organizácia hry, byť v pohybe a aktívny v strednom pásme. Útočníci pomáhali obrancom v obrannom pásme. Brankár Connor LaCouvee odchytal výborný zápas a premenili sme gólové príležitosti. Hráčov musím pochváliť za obetavý a organizovaný výkon. Je to pre nás prvé víťazstvo vonku, z ktorého mám veľkú radosť. Blízko sme k nemu mali už aj v iných zápasoch. Hráči si toto víťazstvo zaslúžili a je o to krajšie, že sa v Košiciach nevíťazí ľahko."