Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Šport

Dvojnásobného olympijského medailistu Kumara hľadajú v Indii za vraždu

Sushil Kumar, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tridsaťsedemročný zápasník voľným štýlom je v rodnej krajine populárna osobnosť, v kategórii do 66 kilogramov získal na OH 2008 v Pekingu bronz.

Naí Dillí 21. mája (TASR) - Dvojnásobný olympijský medailista v zápasení Sushil Kumar z Indie je na úteku. V rodnej krajine ho podozrievajú z vraždy, tamojšia polícia vypísala odmenu 100.000 rupií za informácie, ktoré by pomohli k jeho dolapeniu.

Dvadsaťtriročný zápasník Sagar Rana zomrel po tom, ako naňho v športovom komplexe v Naí Dillí zaútočila skupina mužov hokejkami. Gang údajne viedol Kumar a podľa portálu India Today išlo o odplatu za to, že ho Rana "ohováral" a "zneuctil". Jeden z útočníkov si vraj incident nahral na mobilný telefón.

Kumar sa skrýva od 4. mája, keď došlo k vražde, a zo svojho úkrytu požiadal o predbežnú kauciu, ktorú môže v Indii udeliť súd ešte pred zatknutím podozrivého. Web India TV však informoval, že súd zamietol žiadosť, ak Kumara zadržia, bude v cele až do pojednávania.

Tridsaťsedemročný zápasník voľným štýlom je v rodnej krajine populárna osobnosť, v kategórii do 66 kilogramov získal na OH 2008 v Pekingu bronz. O dva roky neskôr sa stal majstrom sveta a na OH 2012 v Londýne, kde bol vlajkonosičom výpravy, pridal striebro. Je jediný Ind, ktorý v individuálnom športe získal medailu na dvoch olympijských hrách.