Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Šport

Dybala odmietol lukratívnu ponuku zo Saudskej Arábie a zostal v AS Rím

Paulo Dybala, vpravo, v súboji o loptu s Florianom Wirtzcom z Leverkusenu počas semifinále futbalového zápasu Európskej ligy medzi Rímom a Bayerom Leverkusen na rímskom Olympijskom štadióne v Taliansku, štvrtok 2. mája 2024. Foto: TASR/AP

Dybala vo štvrtok trénoval oddelene od prvého tímu Rimanov a uplynulý víkend chýbal v základnej zostave úvodného duelu Serie A proti Cagliari (0:0).

Rím 23. augusta (TASR) - Argentínsky futbalista Paulo Dybala oznámil svoje pokračovanie v AS Rím. Tridsaťročný ofenzívny stredopoliar tým ukončil týždne trvajúce špekulácie, ktoré ho spájali s lukratívnym prestupom do Saudskej Arábie. Dybala mal podľa talianskych médií odmietnuť trojročnú zmluvu v hodnote 75 miliónov eur, ktorú mu ponúkal tím Al-Qadsiah.

Dybala vo štvrtok trénoval oddelene od prvého tímu Rimanov a uplynulý víkend chýbal v základnej zostave úvodného duelu Serie A proti Cagliari (0:0). "Ďakujem ti Rím, uvidíme sa v nedeľu," napísal Dybala stručne na sociálnej sieti Instagram a potvrdil svoje zotrvanie. Úradujúci majster sveta vstupuje do posledného roka svojej zmluvy s AS, kontrakt však obsahuje automatické predĺženie, ak v tejto sezóne odohrá aspoň 15 zápasov. Ročne zarobí 7,5 milióna eur, ďalšie 2 milióny získa na bonusoch. Dybala prišiel na Stadio Olimpico v roku 2022 z Juventusu Turín a etabloval sa na kľúčovú postavu tímu Daniela De Rossiho. Od svojho príchodu odohral 78 stretnutí, v ktorých nastrieľal 34 gólov.