Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 1. október 2024Meniny má Arnold
< sekcia Šport

Eto'o dostal pokutu za porušenie etických princípov

Ilustračné foto. Foto: TASR – Jakub Kotian

Eto'o podpísal sponzorskú zmluvu s internetovou spoločnosťou prevádzkujúcou hazard a čelil za to aj obvineniu z manipulácie futbalových zápasov.

Yaoundé 5. júla (TASR) - Prezident Kamerunskej futbalovej federácie a bývalý hviezdny útočník Samuel Eto'o dostal pokutu 200.000 dolárov. Udelila mu ju Africká futbalová konfederácia (CAF) za porušenie etických a športových princípov.

Eto'o podpísal sponzorskú zmluvu s internetovou spoločnosťou prevádzkujúcou hazard a čelil za to aj obvineniu z manipulácie futbalových zápasov. V tejto otázke sa podľa CAF neobjavili dostatočné dôkazy. Bývalý hráč FC Barcelona či Interu Miláno však s trestom nesúhlasí. "CAF nemá žiaden etický kódex a ani etickú komisiu. Navyše obvinenia z manipulácie sa týkajú zápasov, ktoré CAF neorganizuje a nemá žiadnu právomoc toto riešiť," zverejnil právny tím bývalého kamerunského reprezentanta podľa AFP.

Eto'o na seba tento rok už raz negatívne upozornil, keď sa dostal do konfliktu aj s trénerom kamerunskej reprezentácie Marcom Brysom. Belgičana dosadilo na lavičku ministerstvo športu Kamerunu bez súhlasu Eto'a.