Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 24. september 2024Meniny má Ľuboš aj Ľubor
< sekcia Šport

Barcelona deklasovala Villarreal, no prišla o zraneného ter Stegena

Zraneného brankára Barcelony Marca-Andreho ter Stegena odnášajú z ihriska v zápase 6. kola La Ligy FC Villarreal - FC Barcelona v meste Villarreal v nedeľu 22. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Prvotné správy španielskych médií dokonca hovoria o predčasnom konci sezóny pre 32-ročného Nemca.

Madrid 22. septembra (TASR) - Futbalisti FC Barcelona v nedeľňajšom stretnutí 6. kola španielskej La Ligy deklasovali FC Villarreal na jeho pôde 5:1. Dvakrát sa v drese Kataláncov strelecky presadili Robert Lewandowski a Raphinha. Poľský kanonier v 66. minúte zahodil šancu skompletizovať hetrik, keď nepremenil pokutový kop. "Blaugranas" sú na čele neúplnej tabuľky so štvorbodovým náskokom pred Realom Madrid.

Zlou správou pre Barcelonu je vážne zranenie brankára Marca-Andreho ter Stegena, ktorého v závere úvodného polčasu musel nahradiť Inaki Pena. Prvotné správy španielskych médií dokonca hovoria o predčasnom konci sezóny pre 32-ročného Nemca.

Zakopnutiu sa nevyhli hráči Atlética Madrid. "Los Colchoneros" iba remizovali na pôde Raya Vallecano 1:1. Domáci viedli od 35. minúty zásluhou Isaaca Palazona, po zmene strán zariadil deľbu bodov anglický stredopoliar Connor Gallagher.

Hráči CD Leganes remizovali na ihrisku FC Getafe 1:1. Oba góly madridského derby padli v druhom dejstve, keď na otvárací presný zásah hosťujúceho Jorgeho Saenza odpovedal z pokutového kopu Borja Mayoral. Tretí triumf za sebou zaznamenali hráči Athletica Bilbao, ktorí zdolali Celtu Vigo 3:1. Baskom patrí v neúplnej tabuľke tretia priečka so ziskom 13 bodov.



La Liga - 6. kolo:

Raya Vallecano - Atlético Madrid 1:1 (1:0)

Góly: 35. Palazon - 49. Gallagher



FC Villarreal - FC Barcelona 1:5 (1:2)

Góly: 38. Perez - 20. a 35. Lewandowski, 75. a 83. Raphinha, 58. Torres



Athletic Bilbao - Celta Vigo 3:1 (2:1)

Góly: 4. a 39. Guruzeta, 80. Djalo - 25. Aspas (z 11 m)



FC Getafe - CD Leganes 1:1 (0:0)

Góly: 83. Mayoral (z 11 m) - 76. Saenz