Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 23. september 2024Meniny má Zdenka
< sekcia Šport

Federer sa na 'dôchodku' venuje golfu: Mám čas aj na výlety s rodinou

Bývalý švajčiarsky tenista Roger Federer (vpravo) a bývalý futbalista Bastian Schweinsteiger prichádzajú na otvárací galavečer tenisového Laver Cupu v Berlíne 19. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Golfu sa venuje aj dlhoročný Federerov rival Španiel Rafael Nadal či jeden z popredných hráčov súčasnosti Carlos Alcaraz.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Berlín 20. septembra (TASR) - Legendárny švajčiarsky tenista Roger Federer si dva roky po ukončení kariéry užíva športový dôchodok, pretože má viac času na rodinu i ďalšie koníčky. Jedným z nich je aj golf, ktorému sa venuje spoločne s najbližšími.

"Začal som hrať golf a spoločne so mnou sa tomuto športu venujú aj moja manželka a deti. Všetci sme na rovnakej úrovni, začíname v rovnakom momente," uviedol Federer v dejisku víkendového Laver Cupu v Berlíne. Golfu sa venuje aj dlhoročný Federerov rival Španiel Rafael Nadal či jeden z popredných hráčov súčasnosti Carlos Alcaraz. "Musím ešte trénovať, aby som s ním (Nadalom) udržal krok. Ale aj Andy Murray teraz začal hrať a povedal, že by sme si mali zahrať spolu," prezradil Federer.

Od jeho posledného súťažného zápasu uplynuli už viac ako dva roky. "Stále sa mi zdá, ako by to bolo iba pred pár sekundami. Keď stojím na kurte, najradšej by som zobral raketu a okamžite išiel hrať," uviedol Federer, no zároveň zdôraznil, že ho teší najmä to, že má viac času pre rodinu. "Môžeme chodiť na skvelé výlety. Veľa cestujeme a trávime spolu čas," dodal 20-násobný grandslamový šampión pre DPA.