Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 2. október 2024Meniny má Levoslav
< sekcia Šport

Festival futbalu v Žiline

Foto: múdry pes o.z.

Pred dvadsiatimi rokmi, legendárny športový komentátor, Karol Polák, založil futbalovú súťaž pre deti z detských domovov.

Žilina 2. októbra (OTS) - Pred dvadsiatimi rokmi, legendárny športový komentátor, Karol Polák, založil futbalovú súťaž pre deti z detských domovov. Dnes už je to vďaka spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom a jeho projektom Grassroots - futbal pre všetkých, profesionálne organizovaná súťaž, do ktorej sa zapája každoročne vyše 500 detí z 52 detských domovov.

Foto: múdry pes o.z.

Súčasťou tohto projektu sú aj festivaly futbalu, kde deti z detských domovov vo veku 8 až 12 rokov dostávajú šancu absolvovať profesionálny tréning. 29.9. akadémia futbalového klubu MŠK Žilina hostila takýto festival a pod dohľadom mládežníckych trénerov tejto akadémie mladí budúci futbalisti zo Žilinského kraja dostali možnosť vyskúšať si kvalitný futbalový tréning. Samotný festival slávnostne otvoril veľký fanúšik športu, primátor mesta Žilina, Peter Fiabáne. Deti si to užili a ešte ako bonus navštívili hokejový zápas Žilina - Slovan a futbalový zápas Žilina - Komárno. Veľká vďaka za úžasné športové popoludnie patrí takto nie len futbalovému klubu MŠK Žilina, ale aj hokejovému klubu Vlci Žilina.

Foto: múdry pes o.z.

Generálnym partnerom súťaže je spoločnosť Nestlé a hlavnými partnermi Nadácia EPH, nápoje XIXO a Lidl. Na projekt finančne alebo materiálne prispeli aj spoločnosti GIVsport, COTY, TISSOT, nadácia Allianz, Matyšák, nadácia Tubapack, AUTO-IMPEX, music1st, BUREL, nadácia SPP, SEDITA, dm drogerie markt, CK DAKA, nadácia ŽOS Trnava, kvasňovský&patners a Prvá stavebná sporiteľňa.

Mediálnym partnerom Pohára Karola Poláka je RTVS, TASR a denník Šport.