Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Šport

FIFA pridelila Miami miestenku na MS klubov, Infantino: Gratulujem

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Turnaj, ktorý si prešiel zmenou formátu a po novom bude mať 32 participantov, sa bude konať práve v USA a Inter bude hostiť otvárací zápas.

Zürich 20. októbra (TASR) - Americký futbalový klub Inter Miami sa prvýkrát v histórii zúčastní na Majstrovstvách sveta klubov. Miestenku mu pridelila Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) po tom, ako v noci zvíťazil v poslednom zápase základnej časti MLS nad New England Revolution 6:2 a v tabuľke dosiahol rekordných 74 bodov.

Turnaj, ktorý si prešiel zmenou formátu a po novom bude mať 32 participantov, sa bude konať práve v USA a Inter bude hostiť otvárací zápas. Miami vlani posilnil hviezdny Argentínčan Lionel Messi a aj jeho zásluhou sa mužstvo prvýkrát v histórii klubu umiestnilo na prvej priečke Východnej konferencie. "Gratulujem k vášmu úžasnému zisku Supporters' Shield. Ukázali ste, že v Spojených štátoch ste konzistentne najlepší klub. Preto s hrdosťou oznamujem, že ako jeden z najlepších klubov na svete ste zaslúženými účastníkmi nových MS klubov ako hostiteľský klub reprezentujúci USA," uviedol prezident FIFA Gianni Infantino.

Miesto hostiteľského klubu mal vždy obdržať tím z MLS, ale namiesto celkového víťaza z minulej sezóny sa FIFA rozhodla, že ho dostane najlepší tím hlavnej časti, teda držiteľ trofeje Supporters' Shield z roku 2024. Okrem Miami sa zo zámorskej súťaže na šampionáte predstavia víťazi Ligy majstrov CONCACAF z roku 2022 Seattle Sounders, v drese ktorých pôsobí slovenský stredopoliar Albert Rusnák. Známych je už 31 z 32 účastníkov turnaja, posledné miesto obsadí víťaz juhoamerického Pohára osloboditeľov. Finále je na programe 30. novembra v Buenos Aires, informovala agentúra Reuters.