Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Finále v zmiešanej štvorhre sa odohrá o tri dni neskôr

Straka sedí na zábradlí vo pred logom Wimbledonu pred tretím grandslamovým turnajom sezóny v Londýne v piatok 28. júna 2024. Foto: TASR/AP

Návštevnosť v prvom týždni turnaja tiež klesla z minuloročných 293.681 návštevníkov na 282.955, čo je pokles o približne 3,7 percenta.

Londýn 9. júla (TASR) - Finále v zmiešanej štvorhre na tenisovom grandslamovom turnaji vo Wimbledone sa odohrá o tri dni neskôr. Zápas sa mal pôvodne uskutočniť vo štvrtok, ale organizátori ho pre pretrvávajúce dažde museli presunúť.

Hoci dianie pokračovalo pod strechami na centrálnom kurte a kurte číslo jeden, niekoľko zápasov prvého kola zmiešanej štvorhry sa pre daždivé počasie v úvodných ôsmich dňoch nedohralo.

Návštevnosť v prvom týždni turnaja tiež klesla z minuloročných 293.681 návštevníkov na 282.955, čo je pokles o približne 3,7 percenta. Organizátori z toho vinia nepriazeň počasia.

"Tento rok bolo počasie veľmi premenlivé a zlé, napokon ovplyvnilo celé dianie turnaja. Nikdy nám nešlo o maximalizáciu návštevnosti, vždy nám ide o ochranu štandardu podujatia. Akceptujeme však, že k nejakej zmene v počtoch návštevnosti napokon dôjde," uviedol riaditeľ turnaja Jamie Baker podľa agentúry Reuters.