Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 22. september 2024Meniny má Móric
< sekcia Šport

Fínsky brankár Lankinen podpísal ročnú zmluvu s Vancouverom

Juuse Saros (74) a Kevin Lankinen (32) po víťazstve nad Winnipegom Jets v hokejovom zápase NHL v nedeľu 26. novembra 2023 v Nashville v štáte Tenn. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdeväťročný Lankinen nastúpil v minulej sezóne v 24 dueloch za Nashville Predators a v jedenástich sa tešil z víťazstva.

Vancouver 22. septembra (TASR) - Fínsky brankár Kevin Lankinen podpísal ročný kontrakt s Vancouverom Canucks. Po sezóne 2023/24 bol neobmedzeným voľným hráčom. Nová zmluva mu vynesie plat 875-tisíc dolárov. Informovala o tom oficiálna stránka klubu NHL.

Dvadsaťdeväťročný Lankinen nastúpil v minulej sezóne v 24 dueloch za Nashville Predators a v jedenástich sa tešil z víťazstva. Mal priemer 2,82 inkasovaného gólu na zápas, úspešnosť zásahov 90,8 percenta a dosiahol jedno čisté konto.

"Kevin je skúsený hráč NHL. V uplynulom ročníku predvádzal solídne výkony za Nashville. Má zručnosti, ktoré sa nám u brankárov páčia. Tešíme sa na to, že bude môcť pracovať s tímom,“ uviedol generálny manažér Patrik Allvin.

Lankinen odchytal v profilige 112 stretnutí. V roku 2018 ho podpísalo Chicago ako nedraftovaného hráča. V Blackhawks pôsobil štyri sezóny a neskôr zamieril do Nashvillu. Na medzinárodnej úrovni získal s Fínskom zlato na majstrovstvách sveta 2019 na Slovensku, kde odchytal osem stretnutí s bilanciou 7:1 a mal 94,2% úspešnosť. Jeho priemer 1,50 gólu bol najlepší spomedzi všetkých brankárov na turnaji.