Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 23. september 2024Meniny má Zdenka
< sekcia Šport

Fonseca po triumfe AC v milánskom derby: Dôležitý moment

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Strelec víťazného gólu Gabbia po dueli neskrýval nadšenie.

Miláno 23. septembra (TASR) - Futbalisti AC Miláno nedovolili Interu rekordné siedme víťazstvo za sebou v prestížnom Derby della Madonnina. V nedeľnom šlágri talianskej Serie A zvíťazili nad mestským rivalom 2:1 a ukončili šesťzápasovú sériu prehier vo vzájomných súbojoch. Tréner "rossoneri" Paulo Fonseca po dueli vyzdvihol odvahu svojho tímu.

Hráči AC viedli po desiatich minútach zásluhou Christiana Pulisica, no po góle Federica Dimarca z 28. minúty bol stav vyrovnaný. V druhom polčase bolo Fonsecovo mužstvo strelecky aktívnejšie, čo v závere stretnutia zužitkoval obranca Matteo Gabbia. "Bol to dôležitý zápas. V prvom rade preto, že je to derby, ktoré AC Miláno dlho nevyhralo. Vzhľadom na to, čím si práve prechádzame, je to dôležitý moment. Myslím si, že hráči ukázali veľa odvahy a víťazstvo sme si zaslúžili. Už dlho som nevidel mužstvo, ktoré by Interu spôsobilo toľko problémov," uviedol Fonseca.

Portugalský kormidelník, ktorý v lete nahradil Stefana Pioliho, si po triumfe trochu napravil renomé, keďže v predchádzajúcich piatich zápasoch novej sezóny jeho tím zvíťazil len raz. "Pre mňa je to malý rozdiel, lebo tieto veci nečítam ani nepočúvam. Tento týždeň budeme trochu sebavedomejší, ale z môjho pohľadu je dôležité, aby som naďalej videl, že hráči veria našim predstavám tak, ako to robili doteraz. Vieme, že sa musíme zlepšiť," citovala Fonsecu agentúra Reuters.

Strelec víťazného gólu Gabbia po dueli neskrýval nadšenie. "Je to jednoznačne jeden z najlepších dní v mojom živote. Som však naozaj šťastný za tím, pretože sme mali obdobie, keď sme so svojimi výkonmi neboli spokojní. Svoj gól teda vnímam ako čerešničku na torte, ale tortou je celý tím, ktorý dnes večer pracoval naozaj fantasticky," povedal 24-ročný stopér, ktorý je odchovancom AC.

Kouč úradujúceho talianskeho majstra Simone Inzaghi priznal, že AC bolo v súboji lepšie: "Samozrejme, AC má veľmi dobrý tím. Dnes večer bolo lepšie a víťazstvo si zaslúžilo. Mali sme nesprávny prístup a neboli sme dostatočne tímoví, čo sa nám nestáva." Inter po piatich kolách figuruje na šiestom mieste ligovej tabuľky s ôsmimi bodmi, AC je o skóre siedme. "Takýto štart do ligovej sezóny sme nečakali, keďže v uplynulých pár dňoch nám to na tréningoch išlo dobre. V Serii A sme stratili príliš veľa bodov a to je obzvlášť bolestivé," uzavrel Inzaghi.