Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Šport

Foote z Liptovského Mikuláša dostal stopku na štyri stretnutia

Na snímke obranca Callan Foote (Liptovský Mikuláš). Foto: TASR - Daniel Stehlík

Pyká za napadnutie oblasti hlavy a krku, ktorého sa dopustil v piatkovom stretnutí proti Spišskej Novej Vsi voči útočníkovi súpera Petrovi Chlánovi.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 26. septembra (TASR) - Kanadský hokejista Cal Foote si v Tipos extralige nezahrá štyri stretnutia. Pyká za napadnutie oblasti hlavy a krku, ktorého sa dopustil v piatkovom zápase proti Spišskej Novej Vsi voči útočníkovi súpera Petrovi Chlánovi. Zároveň musí aj zaplatiť pokutu 100 eur. Voči trestu je možné sa odvolať.

V jednom zápase bude Liptákom chýbať aj ďalší obranca Zach Taylor. Ten v tom istom dueli už v 2. minúte napadol protihráča taktiež do oblasti hlavy a krku. Svojmu mužstvu nepomôže v nedeľnom dueli proti Košiciam. Oba zákroky zostali nepovšimnuté hlavnými rozhodcami, pripomenul web hockeyslovakia.sk.

Peňažný trest 250 eur dostal aj HK 32 Liptovský Mikuláš a to za správanie divákov v zápase proti Nitre 29. septembra. Na ľadovú plochu vtedy po skončení stretnutia dopadlo viacero predmetov.

V rámci druhej najvyššej súťaže Tipos Slovenskej hokejovej ligy pozastavil Senát profesionálneho hokeja činnosť na dva zápasy topoľčianskemu obrancovi Matúšovi Bajzíkovi, ktorý sa taktiež previnil napadnutím hlavy a krku v čase 34:14 piatkového zápasu s HC Prešov.

Rozhodnutia patria medzi jedny z prvých, ktoré vykonal nový Senát pre profesionálny hokej Disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SPH DK SZĽH). Inštitúcia pôsobí v rámci DK SZĽH a posudzuje disciplinárne previnenia v dvoch najvyšších domácich mužských súťažiach.