Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Šport

Fussballliebe priniesla góly z diaľky, pred brankármi pláva

Oficiálna futbalová lopta prebiehajúcich ME Fussballliebe. Foto: TASR/AP

Fussballliebe sľubovala pred podujatím absolútnu kontrolu a presnosť. Lopta má bezšvovú tepelnú konštrukciu a výnimočné góly s ňou padajú spoza šestnástky.

Mainz 26. júna (TASR) - Oficiálna futbalová lopta prebiehajúcich ME Fussballliebe naplnila prísľub kontroly a presnosti. Lopta s inovatívnou konštrukciou priniesla na turnaji v Nemecku už niekoľko výstavných gólov spoza šestnástky, zvýhodnila strelcov a sťažila zápasy pre brankárov.

Fussballliebe sľubovala pred podujatím absolútnu kontrolu a presnosť. Lopta má bezšvovú tepelnú konštrukciu a výnimočné góly s ňou padajú spoza šestnástky. "Keď strelíte, lopta drží. Je rýchla a podľa mňa je lepšia pre útočníkov a strelcov ako pre brankárov. Takže sa nebudem sťažovať," povedal anglický kapitán Harry Kane podľa agentúry AP. Jeho slová potvrdil i slovenský brankár Martin Dúbravka: "Keď tú loptu trafíte, letí to. Tie spoločnosti chcú, aby padali góly a pre brankárov to nie je jednoduché. V nedeľu sme mohli vidieť, ako lopta skočila Sommerovi. My brankári sa tým však nebudeme zaoberať. Sme tam na to, aby sme gólom zabránili a lopty kvôli nám meniť nebudú."

Slovenský brankár narážal na neuznaný gól v podaní Roberta Andricha zo zápasu medzi Švajčiarskom a Nemeckom (1:1). Stredopoliar taktiež strieľal spoza šestnástky, no jeho presný zásah neplatil pre skorší faul Jamala Musialu. "Lopty sú kvalitné, je pravda, že pre brankárov je to asi dosť nepríjemné. Zaplávajú tesne predtým, ako ich idú oni chytiť," opísal na utorkovej tlačovej konferencii Juraj Kucka. On sám zvykne strieľať z väčšej vzdialenosti. "Pre strelcov to môže byť výhoda aj nevýhoda. Niekedy to môže vziať spodný vietor a odfúknuť až za tribúnu," dodal odľahčene jeden z najskúsenejších slovenských hráčov.

Jeho tím čakal v stredu večer rozhodujúci zápas o postup proti Rumunsku. Slovákom zaistí účasť v osemfinále víťazstvo i remíza, za určitých okolností postúpia aj s troma bodmi. Tie získali v úvodnom zápase proti Belgicku, keď senzačne vyhrali 1:0.