Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 22. august 2024Meniny má Tichomír
< sekcia Šport

Giroud oznámil koniec reprezentačnej kariéry

Francúz Olivier Giroud gestikuluje počas tréningu v nemeckom Paderborne v utorok 2. júla 2024 pred štvrťfinálovým futbalovým zápasom proti Portugalsku na futbalovom turnaji Euro 2024. Foto: TASR/AP

Tridsaťsedemročný útočník počas svojej kariéry získal titul majstra sveta v roku 2018.

Paríž 15. júla (TASR) - Francúzky futbalista Olivier Giroud v pondelok oznámil koniec svojej reprezentačnej kariéry. V najcennejšom drese odohral 137 zápasov, v ktorých strelil 57 gólov a stal sa najlepším strelcom "Les Bleus" v histórii.

Tridsaťsedemročný útočník počas svojej kariéry získal titul majstra sveta v roku 2018. Je vicemajster Európy z roku 2016 a sveta z 2022. "Nastal čas rozlúčiť sa s francúzskym národným tímom. Stali sme sa nerozlučnou partiou kamarátov pod dohľadom jedného muža, trénera Didiera Deschampsa, ktorému ďakujem za dôveru. Napriek všetkým vzostupom a pádom mi umožnil stať sa najlepším strelcom Les Bleus v histórii. Francúzsky tím zostane navždy v mojom srdci," uviedol Giroud podľa agentúry AFP.

Národný rekord Thierryho Henryho, ktorý strelil 51 gólov, prekonal vo finále MS 2022 v Katare, v ktorom Francúzi podľahli Argentíne po jedenástkovom rozstrele. Giroud sa v budúcej sezóne pripojí k tímu FC Los Angeles v zámorskej Major League Soccer (MLS).