Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Šport

Hoffenheim získal na ročné hosťovanie Ryana Sessegnona z Tottenhamu

Na snímke zľava rakúsky stredopoliar Marcel Sabitzer oslavuje gól, napravo jeho spoluhráč v útoku Timo Werner, zľava hráči Tottenhamu Giovani Lo Celso a Ryan Sessegnon v odvete osemfinále Ligy majstrov vo futbale RB Lipsko - Tottenham Hotspur v Lipsku 10. marca 2020. Foto: TASR/AP

Do Tottenhamu prišiel v lete 2019 z ďalšieho londýnskeho klubu Fulham za 27 miliónov eur.

Berlín 5. októbra (TASR) - Nemecký futbalový klub Hoffenheim získal na hosťovanie do konca sezóny Ryana Sessegnona z Tottenhamu Hotspur.

Dvadsaťročný mládežnícky reprezentant Anglicka môže hrať ako krajný stredopoliar, krídelník i obranca. Do Tottenhamu prišiel v lete 2019 z ďalšieho londýnskeho klubu Fulham za 27 miliónov eur. Za "kohútov" odohral dvanásť zápasov a strelil jeden gól. "Ryan Sessegnon je veľmi talentovaný a rýchly hráč, ktorý má silnú ľavačku. Po zraneniach Ermina Bičakčiča a Konstantinosa Stafylidisa sme hľadali kvalitnú posilu do zostavy," povedal športový riaditeľ klubu Alexander Rosen.

"Hoffenheim je veľmi úspešný v rozvoji mladých hráčov. Dúfam, že získam skúsenosti v jednej z najlepších líg sveta a teším sa na zápasy v Európskej lige," uviedol Sessegnon. Informovala agentúra dpa.