Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 4. október 2024Meniny má František
< sekcia Šport

Kroos skritizoval obnovené MS klubov: Treba myslieť viac na hráčov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nový formát MS klubov čelí kritike zo strany širokej verejnosti.

Stuttgart 3. októbra (TASR) - Bývalý nemecký futbalista Toni Kroos skritizoval obnovené MS klubov, ktoré budú podľa neho predstavovať pre hráčov príliš veľkú záťaž. Niekdajší stredopoliar Realu Madrid vo svojom podcaste povedal, že v jednom momente môže príliš veľký tlak hráčov "jednoducho zlomiť".

Podľa nového formátu sa MS klubov uskutočnia od 15. júna do 13. júla 2025 v Spojených štátoch. Na turnaji sa zúčastní 32 mužstiev vrátane Bayernu Mníchov a Borussie Dortmund. "V určitom okamihu budú musieť prehodnotiť kalendár turnajov a začať trochu viac myslieť na hráčov a menej na peniaze," citovala z vyjadrenia majstra sveta z roku 2014 agentúra DPA. Kroos ukončil svoju profesionálnu kariéru v lete po domácom európskom šampionáte.

Nový formát MS klubov čelí kritike zo strany širokej verejnosti. Usporiadatelia dosiaľ v súvislosti s turnajom neoznámili žiadne zmluvy o vysielacích právach v ktorejkoľvek časti sveta. Taktiež nepotvrdili žiadnych sponzorov a ani neinformovali o miestach konania zápasov a tréningov.