Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Šport

Belgicko nebude hostiť zápas s Izraelom z bezpečnostných dôvodov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zatiaľ nie je známe, v ktorom náhradnom dejisku by sa duel mohol uskutočniť, no podľa agentúry AFP je jedna z možností Budapešť.

Brusel 16. júla (TASR) - Belgicko nebude 6. septembra hostiť zápas futbalovej Ligy národov proti Izraelu z bezpečnostných dôvodov. Informovala o tom Belgická futbalová federácia (RBFA).

Vedenie mesta Brusel už pred mesiacom informovalo, že zápas sa nebude môcť konať na štadióne kráľa Baudouina, pretože by mohlo dôjsť k demonštráciám. Miestne úrady považovali za "nemožné zorganizovať tento veľmi rizikový zápas," v Bruseli pre pretrvávajúce napätie spojené s izraelsko-palestínskym konfliktom. Usporiadanie tohto zápasu následne odmietli aj ďalšie belgické mestá.

Zatiaľ nie je známe, v ktorom náhradnom dejisku by sa duel mohol uskutočniť, no podľa agentúry AFP je jedna z možností Budapešť. Obavy pred usporiadaním predmetného zápasu v Belgicku umocnil najmä incident z októbra 2023, keď islamistický strelec zabil dvoch švédskych futbalových fanúšikov pred kvalifikačným zápasom ME medzi Belgickom a Švédskom.