Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Šport

Španieli majú istý postup, de la Fuente: Chceme vyhrať skupinu

Futbalisti Španielska sa tešia z gólu v zápase 4. kola A-divízie Ligy národov Španielsko - Srbsko v Cordobe v utorok 15. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Úradujúci majstri Európy v súťaži zaváhali len raz, keď 5. septembra remizovali v Srbsku 0:0.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Cordoba 16. októbra (TASR) - Španielski futbalisti si po utorkovom víťazstve nad Srbskom (3:0) zabezpečili účasť vo štvrťfinále A-divízie Ligy národov, ale tréner Luis de la Fuente neočakáva od zostávajúcich dvoch stretnutí 4. skupiny nič iné, ako ďalšie stopercentné výkony.

Úradujúci majstri Európy v súťaži zaváhali len raz, keď 5. septembra remizovali v Srbsku 0:0. Na domácej pôde však proti rovnakému súperovi predviedli presvedčivý výkon, v Cordobe mali výraznú územnú (67:33) i streleckú (30:3) prevahu. Postupne sa presadili Aymeric Laporte, Alvaro Morata a Alex Baena, hostia navyše dohrávali v početnej nevýhode po vylúčení Strahinju Pavloviča v 76. minúte. "Chcem, aby sme aj naďalej robili veci tak dobre, ako dnes večer. Odohrali sme veľmi kompletný zápas na skutočne vysokej úrovni. Čo sa týka súťaživosti je táto skupina nenásytná. Chceme pokračovať, vyhrať skupinu a oba novembrové zápasy. Čokoľvek menej ako takýto postoj by bolo sklamanie," povedal de la Fuente podľa uefa.com.

Španielsky kouč vyjadril nad fungovaním národného tímu maximálnu spokojnosť: "Máme najlepší technický personál na svete. Najlepších analytikov, fyzioterapeutov, úžasný personál, ktorý moju prácu robí oveľa ľahšou. Som šťastný a momentálne by som nič nemenil." Šesťdesiattriročný kormidelník vyzdvihol aj dôležitosť kapitána Moratu. "Celý štadión mu ukázal rešpekt a náklonnosť, ktorú si zaslúži. Je to človek, ktorý si zaslúži uznanie za to, aký je dôležitý. Je to hráč, ktorý je v šatni veľmi obľúbený," dodal de la Fuente.

Tridsaťjedenročný útočník AC Miláno neskrýval nadšenie z postupu. "Sme v ďalšej záverečnej fáze veľkého turnaja a to je niečo, na čo môžeme byť hrdí. Zdá sa to byť jednoduché, pretože postúpime vždy, ale určite to tak nie je. Musíme si uvedomiť, aké je to výnimočné a dostatočne to oceniť," uviedol po zápase. Budúcnosť reprezentácie vidí ružovo: "Máme niekoľko zranených hráčov, ktorí nám chýbali, ale musíme sa pozrieť na pozitíva. Tými sú mladí hráči, ktorí napredujú. To, čo sme vytvorili, je špeciálne. Španielsko má pred sebou neuveriteľnú budúcnosť."

"La Furia Roja" je na čele tabuľky s desiatimi bodmi, Srbi sú tretí so štyrmi. "V prvom rade chcem Španielsku zablahoželať. Je to naozaj dobrý tím. Mali viac nápadov a boli rýchlejší. Nie je náhoda, že sú majstri Európy. Vo všeobecnosti to pre nás bola skvelá skúsenosť," povedal srbský tréner Dragan Stojkovič. "Po inkasovaní prvého gólu v 5. minúte bolo naozaj ťažké konkurovať tímu ako Španielsko. Dnes večer ukázali, prečo presne sú majstri Európy," súhlasil s kormidelníkom stredopoliar Nemanja Maksimovič.