Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Šport

V nominácii Belgicka chýba zranený De Bruyne, Lukaku dostal voľno

Slovenský futbalista Ondrej Duda (uprostred) a kapitán Belgicka Kevin De Bruyne (vľavo) bojujú o loptu v zápase E-skupiny Belgicko - Slovensko na ME vo futbale vo Frankfurte v pondelok 17. júna 2024. Foto: TASR - Martin Baumann

Belgičania majú za sebou dva zápasy v 2. skupine LN, v ktorej zvíťazili nad Izraelom 3:1 a prehrali vo Francúzsku 0:2.

Brusel 4. októbra (TASR) - V nominácii futbalistov Belgicka na zápasy Ligy národov proti Taliansku a Francúzsku chýba Kevin De Bruyne. Stredopoliara Manchestru City vyradili zdravotné problémy a svoju budúcnosť v národnom tíme nechal otvorenú. Podľa trénera Domenica Tedesca naďalej cíti motiváciu reprezentovať a hrať na MS.

"Mal som s ním dlhý telefonický rozhovor. V prvom rade je teraz zranený, ale vo všeobecnosti je veľmi motivovaný zostať s nami a hrať aj MS," uviedol Tedesco. V 23-člennom kádri nefiguruje ani útočník Neapola Romelu Lukaku, ktorému dal tréner voľno na "adaptáciu v pôsobisku, do ktorého zamieril v auguste".

Belgičania majú za sebou dva zápasy v 2. skupine LN, v ktorej zvíťazili nad Izraelom 3:1 a prehrali vo Francúzsku 0:2. Vo štvrtok 10. októbra nastúpia v Ríme proti domácemu Taliansku, o štyri dni na to sa v Bruseli stretnú s Francúzmi.



Nominácia Belgicka na zápasy Ligy národov proti Taliansku a Belgicku (10. a 14. októbra):

Brankári: Koen Casteels (Al Qadsiah), Matz Sels (Nottingham Forest), Maarten Vandevoordt (RB Lipsko)

Obrancovia: Sebastiaan Bornauw (Wolfsburg), Timothy Castagne (Fulham), Zeno Debast (Sporting Lisabon), Maxim De Cuyper (FC Bruggy), Wout Faes (Leicester), Matte Smets (Genk), Arthur Theate (Eintracht Francfort), Koni De Winter (FC Janov)

Stredopoliari: Charles De Ketelaere (Atalanta), Amadou Onana (Aston Villa), Orel Mangala (Lyon), Youri Tielemans (Aston Villa), Arne Engels (Celtic), Malick Fofana (Lyon)

Útočníci: Johan Bakayoko (PSV Eindhoven), Jeremy Doku (Manchester City), Dodi Lukebakio (Sevilla), Lois Openda (RB Lipsko), Cyril Ngonge (Neapol), Leandro Trossard (Arsenal)