Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 6. júl 2024Meniny má Patrik, Patrícia
< sekcia Šport

Schickov štart proti Turecku otázny, Hašek: Zranenie sa zlepšuje

Na snímke uprostred hráč Česka Patrik Schick strieľa gól v zápase F-skupiny na ME 2024 vo futbale Gruzínsko - Česko v nemeckom Hamburgu 22. júna 2024. Foto: TASR/AP

Česi majú po dvoch zápasoch na konte iba bod a reálnu šancu na postup im dávalo iba víťazstvo nad Tureckom.

Hamburg 25. júna (TASR) - Českej futbalovej reprezentácii bude v rozhodujúcom skupinovom zápase na ME proti Turecku (v stredu o 21.00 h v Hamburgu) možno chýbať Patrik Schick. Útočník Bayeru Leverkusen sa stále zotavuje zo zranenia lýtkového svalu, ktoré utrpel v predošlom stretnutí s Gruzínskom (1:1) iba deväť minút po tom, ako strelil vyrovnávajúci gól.

Schick odkríval z trávnika po necelých 70 minútach. Tréner Ivan Hašek na tlačovej konferencii pred stredajším duelom F-skupiny nechcel prezradiť podrobnosti ohľadom zdravotného stavu hráča. "Uvidíme, zranenie sa zlepšuje. Dva dni bol v opatere lekárov, fyzioterapeutov a masérov," povedal Hašek podľa portálu iDnes.cz na adresu Schicka, ktorý bol spoločne s Cristianom Ronaldom najlepší strelec EURO 2020. "Je náš kľúčový hráč, jeden z najlepších kanonierov v Európe, no ak nebude pripravený nastúpiť, budeme ho musieť nahradiť."

V sobotňajšom zápase s Gruzínskom nahradil Schicka po zranení Mojmír Chytil zo Slavie Praha. Česi majú po dvoch zápasoch na konte iba bod a reálnu šancu na postup im dávalo iba víťazstvo nad Tureckom.