Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Šport

UEFA sa ohradila voči kritike za postup pri Vargovom zranení

Škótsky brankár Angus Gunn (hore) a maďarský hráč Barnabáš Varga (uprostred) sa zrážajú počas zápasu skupiny A medzi Škótskom a Maďarskom na futbalovom turnaji Euro 2024 v nemeckom Stuttgarte v nedeľu 23. júna 2024. Foto: TASR/AP

Maďarský útočník sa pri jednej z centrovaných lôpt do šestnástky nešťastne zrazil so škótskym brankárom Angusom Gunnom a zostal nehybne ležať na trávniku.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Stuttgart 24. júna (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) sa ohradila voči kritike maďarského stredopoliara Dominika Szoboszlaia v súvislosti so zásahom lekárskeho tímu v nedeľnom zápase ME medzi Škótskom a Maďarskom (0:1). Stretnutie poznačilo zranenie Barnabása Vargu, ktorý utrpel otras mozgu i viacero zlomenín v oblasti tváre.

Maďarský útočník sa pri jednej z centrovaných lôpt do šestnástky nešťastne zrazil so škótskym brankárom Angusom Gunnom a zostal nehybne ležať na trávniku. Tam ho potom dlhé minúty ošetrovali a neskôr na nosidlách transportovali do nemocnice. Szoboszlai po zápase skritizoval medikov za to, že sa na ihrisko neponáhľali, pričom v takýchto prípadoch sa počíta každá sekunda.

UEFA však v reakcii uviedla, že zdravotnícky personál konal profesionálne a v súlade s príslušnými postupmi. "Pri ošetrení nedošlo k žiadnemu zdržaniu. Tímový lekár zasiahol do 15 sekúnd a po ňom okamžite nasledoval druhý lekár na štadióne. Kvalifikované pohotovostné tímy čakali na ihrisku podľa protokolu a hneď, ako si ich zásah vyžiadali zdravotníci, dorazili s nosidlami," citovala z vyhlásenia UEFA agentúra DPA.

Varga v pondelok absolvoval operáciu v nemocnici v Stuttgarte a je v stabilizovanom stave. V prípade postupu svojho tímu do osemfinále sa už na turnaji nepredstaví. Maďari získali v A-skupine tri body a do ďalšej fázy môžu postúpiť z tabuľky tretích tímov.