Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Šport

Zmrhal odchádza zo Slovana Bratislava do Apollonu Limassol

Na snímke zľava Alexander Prass (Graz), Jaba Kankava a Jaromír Zmrhal (obaja Slovan) v odvete play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy (EKL) vo futbale ŠK Slovan Bratislava - Sturm Graz vo štvrtok 22. februára 2024 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Tridsaťročný Zmrhal pôsobil v Slovane od leta 2021, keď do tímu slovenského šampióna prestúpil z Brescie po hosťovaní v Mladej Boleslavi.

Bratislava 4. júla (TASR) - Český futbalový stredopoliar Jaromír Zmrhal bude po skončení zmluvy v bratislavskom Slovane hrať za Apollon Limassol. S cyperským prvoligistom sa dohodol na dvojročnej zmluve.

Tridsaťročný Zmrhal pôsobil v Slovane od leta 2021, keď do tímu slovenského šampióna prestúpil z Brescie po hosťovaní v Mladej Boleslavi. Predtým si niekoľko rokov obliekal dres Slavie Praha (2012–2019). So Slovanom získal tri majstrovské tituly, nastúpil zaň v 133 stretnutiach a dal 18 gólov. Na konte má aj 23 štartov v českej reprezentácii s jedným presným zásahom.

Generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml. ešte v polovici mája informoval, že klub rokuje so Zmrhalom o prípadnej ďalšej spolupráci. Napokon sa český hráč sťahuje na ostrov v Stredozemnom mori. "Apollon sa so Zmrhalom dohodol na podmienkach kontraktu do mája 2026. V najbližších dňoch pricestuje na Cyprus na lekársku prehliadku, po ktorej podpíšeme zmluvu," uviedol cyperský klub vo štvrtok na oficiálnom webe.

Apollon pod vedením nového slovenského trénera Adriana Guľu absolvuje druhú fázu prípravy na novú sezónu na Slovensku, kde má na prelome júla a augusta podľa svojej webstránky naplánované stretnutia s katarskou Al Gharafou, AS Trenčín i MŠK Žilina.