Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Šport

Oyarzabal bude pre COVID-19 chýbať Španielom v zápase s Portugalskom

Ilustračné foto. Foto: TASR - Marko Erd

Európska futbalová únia nariaďuje, že futbalista môže nastúpiť alebo navštíviť zápas iba vtedy, ak nepreukazuje žiadne symptómy a jeho telo je kompletne čisté od všetkých známok koronavírusu.

Madrid 7. októbra (TASR) – Španielskej futbalovej reprezentácii bude v stredajšom prípravnom stretnutí proti Portugalsku chýbať Mikel Oyarzabal. Útočník Realu Sociedad San Sebastian mal síce diagnostický test na koronavírus s negatívnym výsledkom, no vzorka zároveň ukázala, že hráč má v tele protilátky na SARS-CoV-2.

Európska futbalová únia nariaďuje, že futbalista môže nastúpiť alebo navštíviť zápas iba vtedy, ak nepreukazuje žiadne symptómy a jeho telo je kompletne čisté od všetkých známok koronavírusu. Oyarzabal však môže nastúpiť v La Lige, španielske zákony nie sú také prísne a umožňujú trénovať a hrať aj v prípade prítomnosti protilátok v tele hráča.

Vedenie španielskej reprezentácie uviedlo, že Oyarzabal v ďalších dňoch absolvuje ďalší test na COVID-19, ktorý určí, či bude môcť hrať v nadchádzajúcich súbojoch Ligy národov proti Švajčiarsku (v sobotu 10. októbra) a Ukrajine (v utorok 13. októbra). Informovala o tom agentúra AP.