Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 22. august 2024Meniny má Tichomír
< sekcia Šport

Po finále Copa América došlo v Kolumbii k bitkám, piati ľudia zomreli

Fanúšik Uruguaja pózuje pre fotografiu pred semifinálovým futbalovým zápasom Copa America proti Kolumbii v Charlotte, N.C., v stredu 10. júla 2024. Foto: TASR/AP

Orgány činné v trestnom konaní zatkli 25 osôb v súvislosti s násilnými trestnými činmi.

Miami 15. júla (TASR) - Po finálovom zápase Copa America medzi futbalistami Argentíny a Kolumbie (1:0) v Miami prišlo k bitkám, pri ktorých zahynulo päť ľudí. V kolumbijskom hlavnom meste Bogota zaznamenali štyri úmrtia. Jedna osoba zomrela v mestečku Ibague vzdialenom približne 200 kilometrov juhozápadne od Bogoty.

Orgány činné v trestnom konaní zatkli 25 osôb v súvislosti s násilnými trestnými činmi. Podľa miestnej polície sa vo väčšine prípadov jednalo o použite bodných zbraní. Už úvod duelu sprevádzal chaos. Zápas sa mohol začať až po takmer 90 minútach, pretože fanúšikovia bez vstupeniek sa snažili dostať na štadión Hard Rock Stadium.

Po záverečnom hvizde tisíce priaznivcov v argentínskom hlavnom meste Buenos Aires oslavovalo triumf svojho národného tímu pri obelisku v centre mesta. Keďže niektorí z nich nechceli ani v skorých ranných hodinách uvoľniť dôležitú ulicu Avenida 9 de Julio pre dopravnú špičku, polícia proti nim použila vodné delá.

Ešte pred zápasom sa na tom istom mieste stala tragická nehoda, keď futbalový fanúšik vyliezol na billboard a spadol z výšky šiestich metrov. Ako informovali noviny La Nacion, 29-ročný muž na následky pádu zomrel. Správu priniesla agentúra DPA.