Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Šport

PSG má zaplatiť Mbappemu 55 miliónov eur

Na snímke futbalista Realu Madrid Kylian Mbappe sa raduje z gólu počas zápasu 4. kola španielskej La Ligy Real Madrid CF - Real Betis v Madride 1. septembra 2024. Foto: TASR/AP

K rozhodnutiu prišlo deň po tom, ako Mbappe odmietol ponuku mediácie medzi ním a klubom zo strany Francúzskej futbalovej ligy.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Paríž 12. septembra (TASR) – Právna komisia Francúzskej futbalovej ligy nariadila Parížu Saint-Germain zaplatiť 55 miliónov eur bývalému hráčovi Kylianovi Mbappemu. Ide o trojmesačnú nevyplatenú mzdu a tzv. "etický" bonus, na ktoré má hráč nárok po svojom tohtoročnom odchode do Realu Madrid.

K rozhodnutiu prišlo deň po tom, ako Mbappe odmietol ponuku mediácie medzi ním a klubom zo strany Francúzskej futbalovej ligy. PSG, v ktorom pôsobí aj slovenský kapitán Milan Škriniar, rozhodnutie komisie neprijalo a chce podniknúť ďalšie právne kroky. "Vzhľadom na obmedzenú právnu pôsobnosť komisie na prijatie úplného rozhodnutia v tejto veci musí byť teraz záležitosť napadnutá na inom právnom fóre, ktorému Paríž Saint-Germain s radosťou predloží všetky skutočnosti v priebehu nasledujúcich mesiacov," citovala z vyhlásenia klubu agentúra AP.

Mbappeho nárok na bonusy bol podľa klubu zrušený dohodou oboch strán pred minulou sezónou. Útočník vtedy nedostával priestor v tíme v dôsledku svojho rozhodnutia nevyužiť ročnú opciu v kontrakte. Klub ho vynechal z prípravných zápasov v Japonsku i Kórejskej republike aj prvého ligového zápas sezóny proti Lorientu (0:0). Nakoniec sa mal bonusov vzdať výmenou za opätovné začlenenie do tímu. "Z právneho a faktického hľadiska sa hráč opakovane verejne i súkromne jasne zaviazal, čo treba rešpektovať, keďže mu klub počas siedmich fantastických rokov v Paríži poskytol bezprecedentné výhody," uviedol ďalej parížsky klub.

O odchode 25-ročného útočníka sa hovorilo niekoľko rokov a v záverečnom ročníku panovalo medzi ním a klubom citeľné napätie. PSG ponúklo Mbappemu v roku 2022 najlukratívnejšiu zmluvu vo svojej histórii a po jeho avizovanom odchode vzťahy výrazne ochladli. Klub sa ho snažil predať do saudskoarabského Al Hilalu a do Realu Madrid odišiel nakoniec ako voľný hráč. Mbappe zas cítil frustráciu, keďže klub nepriviedol sľúbené posily.