Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Ronaldo má obavy zo smerovania United pod vedením ten Haga

Na snímke Cristiano Ronaldo. Foto: TASR/AP

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty minulý týždeň dosiahol v súboji s Chorvátskom (2:1) métu 900 gólov.

Manchester 11. septembra (TASR) - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo má obavy zo smerovania svojho bývalého klubu Manchestru United pod vedením holandského trénera Erika ten Haga. Tridsaťdeväťročný kanonier saudskoarabského tímu Al-Nassr sa domnieva, že ManU potrebuje "prebudovať od základov".

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty minulý týždeň dosiahol v súboji s Chorvátskom (2:1) métu 900 gólov. V ďalšom zápase Ligy národov proti Škótsku (2:1) opäť rozhodol o víťazstve a načal zdanlivo nedosiahnuteľnú cestu za pokorením magickej tisícky. V epizóde podcastu Rio Ferdinand Presents, ktorá má byť zverejnená vo štvrtok, sa však vyjadril k situácii v Manchestri United. "Tento klub potrebuje čas na prestavbu, pretože je stále jeden z najlepších klubov na svete. Ako tréner Manchestru United však nemôžete povedať, že nebudete bojovať o víťazstvo v lige alebo Lige majstrov. Musíte povedať, že počúvajte, možno na to nemáme potenciál, ale budeme sa o to snažiť a urobíme preto všetko."

Ronalda väčšina fanúšikov United vníma ako klubovú legendu. Za tím odohral 346 zápasov vo všetkých súťažiach, strelil 145 gólov a pomohol mu k zisku deviatich trofejí. "Červení diabli" s Portugalčanom trikrát vyhrali Premier League (2006/07, 2007/08, 2008/09) a tešili sa aj z triumfu v Lige majstrov (2007/08). Skúsený útočník v novembri 2022 predčasne ukončil svoje druhé pôsobenie na Old Trafforde, keď kritizoval vedenie klubu a práve ten Haga.

Jim Ratcliffe vo februári kúpil 27,7-percentný podiel v United a jeho plánom je vrátiť anglický klub späť na výslnie. Britský miliardár vtedy predostrel aj trojročný plán, počas ktorého chce ukončiť dominanciu Manchestru City a FC Liverpool v Premier League. "Toto je jediná cesta. To je dôvod, prečo začínajú opäť meniť štruktúru klubu, prezidenta, infraštruktúru a všetko. Verím, že budúcnosť bude svetlá. Môžu vyhrať Ligový pohár (Carabao Cup), ale uspieť v Lige majstrov, Európskej lige alebo Premier League bude podľa môjho názoru veľmi ťažké. Želám si však, aby som sa mýlil," konštatoval Ronaldo. United sa naposledy tešili zo zisku titulu v domácej súťaži ešte v sezóne 2012/2013 pod vedením Alexa Fergusona.