Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Šport

Švédsko vyšetruje znásilnenie, zdroje podozrievajú Mbappeho

Na snímke hráč Realu Madrid Kylian Mbappé (vpravo) počas zápasu 2. kola ligovej fázy Ligy majstrov OSC Lille - Real Madrid 2. októbra 2024 v Lille. Foto: TASR/AP

Denník Expressen v pondelok označil Mbappeho za podozrivého, pričom sa odvolával na anonymné zdroje.

Štokholm 15. októbra (TASR) - Švédska prokuratúra v utorok potvrdila vyšetrovanie znásilnenia v jednom z hotelov v Štokholme. Incident sa mal odohrať v ubytovacom zariadení, v ktorom podľa švédskeho denníka Aftonbladet býval v inkriminovanú noc zo štvrtka na piatok francúzsky futbalista Kylian Mbappe. Prokuratúra nemenovala podozrivého, zatiaľ čo útočník Realu Madrid označil tvrdenie za nepravdivé a voči švédskemu periodiku podnikne právne kroky.

Mbappe nefiguroval v nominácii "Les Bleus" pre októbrové zápasy Ligy národov, a tak so skupinou priateľov zamieril na sever Európy. Podľa Aftonbladet obedovali v reštaurácii a následne sa vybrali do nočného klubu. Rovnaký zdroj uviedol, že vyšetrovanie začalo v sobotu po tom, čo údajná obeť vyhľadala lekársku pomoc. Denník Expressen v pondelok označil Mbappeho za podozrivého, pričom sa odvolával na anonymné zdroje. Aftonbladet mal v utorok uviesť, že takisto získal informácie potvrdzujúce, že podozrivým je Mbappe. Podľa Expressen je Francúz "dôvodne podozrivý" zo znásilnenia a sexuálneho útoku, čo je vo švédskom právnom systéme nižší z dvoch stupňov podozrenia.

Dvadsaťpäťročný zakončovateľ "bieleho baletu" tvrdí, že správy sa nezakladajú na pravde a ich pôvod spája so súdnym sporom, v ktorom žiada od bývalého zamestnávateľa Paríža Saint-Germain vyplatenie údajne dlhujúcej čiastky 55 miliónov eur. "Fake news! Začína to byť predvídateľne, v predvečer pojednávania, akoby náhodou," napísal Mbappe na sociálnej sieti X. K celej záležitosti sa vyjadrili aj zástupcovia majstra sveta z roku 2018: "Aftonbladet šíri fámu. Na ukončenie ničenia imidžu Kyliana Mbappeho podnikneme všetky nevyhnutné právne kroky k objasneniu pravdy."

Mbappe si minulý mesiac privodil svalové zranenie a Deschamps ho preto nenominoval do reprezentácie. Oznámil, že jeho hráčovi chýba príprava, keďže odohral príliš málo zápasov. Hviezdny útočník však potom nastúpil na ligový duel proti Villarrealu.