Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 3. október 2024Meniny má Stela
< sekcia Šport

Szczesny podpísal s Barcelonou kontrakt do konca sezóny

Ilustračné foto. Foto: TASR

Ter Stegen utrpel 22. septembra vážne zranenie kolena a podľa španielskych médií môže absentovať až osem mesiacov.

Barcelona 2. októbra (TASR) - Poľský futbalový brankár Wojciech Szczesny sa stal hráčom FC Barcelona. S katalánskym klubom sa dohodol na kontrakte do konca sezóny aj napriek tomu, že v auguste oznámil koniec kariéry. Medzi tromi žrďami má nahradiť zranenú jednotku Marca-Andreho ter Stegena.

Ter Stegen utrpel 22. septembra vážne zranenie kolena a podľa španielskych médií môže absentovať až osem mesiacov. V drese "blaugranas" dočasne chytal náhradník Iňaki Peňa, no Barcelona siahla po možnosti angažovať niektorého z voľných hráčov. Tridsaťštyriročný Szczesny pôsobil naposledy v Juventuse Turín, s ktorým v lete ukončil zmluvu o rok skôr.

S talianskym klubom získal tri majstrovské tituly, tri Talianske poháre a dva superpoháre. V minulosti hral aj za Arsenal Londýn, s ktorým vybojoval dva Poháre FA. Za národný tím odohral 84 zápasov a bol výraznou postavou na MS v Katare, kde Poliaci postúpili do osemfinále po 36 rokoch. V španielskej La Lige si zahrá prvýkrát v kariére, pripomenula agentúra AFP.