Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Šport

Tuchel prevezme Angličanov od 1. januára: Veľké privilégium

Na snímke Thomas Tuchel. Foto: TASR/AP

Tuchel je tretím zahraničným trénerom v histórii anglického národného tímu po Švédovi Svenovi-Göranovi Erikssonovi (2001-2006) a Talianovi Fabiovi Capellovi (2007-2012).

Londýn 16. októbra (TASR) - Anglická futbalová federácia (FA) v stredu oficiálne predstavila nového trénera národného tímu Thomasa Tuchela. Päťdesiatjedenročný Nemec prevezme mužstvo 1. januára.

Tuchel je tretím zahraničným trénerom v histórii anglického národného tímu po Švédovi Svenovi-Göranovi Erikssonovi (2001-2006) a Talianovi Fabiovi Capellovi (2007-2012). "Som hrdý, že sa mi dostalo pocty viesť národný tím Anglicka. Už dlho cítim osobné prepojenie k tejto hre v tejto krajine, zažil som tu úžasné chvíle. Viesť Anglicko je veľké privilégium a znamená možnosť pracovať s výnimočnou a talentovanou skupinou hráčov," vyhlásil nástupca Garetha Southgatea podľa AFP.

Tuchel pôsobil naposledy v Bayerne Mníchov, no najväčší úspech dosiahol s Chelsea v sezóne 2020/21, keď vyhral s londýnskym tímom Ligu majstrov. Jeho predchodca skončil na lavičke v júli, tím dočasne prevzal Lee Carsley.