Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 30. september 2024Meniny má Jarolím
< sekcia Šport

Atletico remizovalo s Realom 1:1, derby na 20 minút prerušili

Futbalista Atletica Madrid Angel Correa strieľa gól v ligovom derby s Realom v nedeľu 29. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Bod pre domácich zachránil Angel Correa, ktorý vyrovnal v piatej minúte nadstaveného času.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Madrid 29. septembra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid remizovali v nedeľnom šlágri 8. kola španielskej La Ligy na ihrisku mestského rivala Atletica 1:1. Bod pre domácich zachránil Angel Correa, ktorý vyrovnal v piatej minúte nadstaveného času. Real zaostáva z druhej priečky už len o tri body za vedúcou Barcelonou, ktorá v sobotu prekvapujúco prehrala na pôde Osasuny 2:4, Atletico je tretie s dvojbodovým mankom na úradujúceho majstra.

Po bezgólovom prvom polčase sa hostia ujali vedenia v 64. minúte. Luka Modrič rozohral štandardnú situáciu nečakane na ľavé krídlo na Viniciusa Juniora, Brazílčan sa uvoľnil cez protihráča, zacentroval do šestnástky, kde lopta preletela až na voľného Edera Militaa a ten nekompromisnou strelou prepálil Jana Oblaka - 0:1. Hlavný rozhodca následne zápas prerušil po tom, ako domáci ultras začali z tribún hádzať smerom k bráne Thibauta Courtoisa rôzne predmety vrátane zapaľovačov. Fanúšikov museli za bránou Realu upokojovať tréner Atletica Diego Simeone i hráči Koke a Jose Gimenez. Arbiter vzápätí poslal hráčov do šatní. Pokračovalo sa až po približne 20-minútovej prestávke. Po návrate mužstiev na trávnik podržal Courtois svoje mužstvo pri nebezpečnej strele Samuela Lina, ale v nadstavení predsa len kapituloval. Angel Correa si nabehol na prihrávku za obranu, obišiel Courtoisa a zakončil do prázdnej brány. Rozhodca pôvodne gól neuznal pre ofsajd, ale po zásahu VAR verdikt zmenil. V závere ešte dostal červenú kartu domáci Marcos Llorente, ktorý zastavil Frana Garciu nebezpečným sklzom. Real sa po sérii štyroch ligových víťazstiev musel tentoraz uspokojiť s remízou, naopak "Los Colchoneros" odvrátili prvú tohtosezónnu prehru.

V ďalšom zápase Celta Vigo remizovala s Gironou 1:1. Bod pre domácich zaistil v 81. minúte Iago Aspas, ktorého tímu patrí v tabuľke 10. miesto. Girona, ktorá je rovnako ako Atletico jedným zo súperov Slovana Bratislava v ligovej fáze Ligy majstrov, má o bod menej a je o dve priečky nižšie.

Rovnakým výsledkom sa skončil aj duel medzi Athleticom Bilbao a Sevillou. Domáci viedli väčšinu zápasu, no triumf stratili po červenej karte svojho brankára Julena Agirrezabalu. Hosťom zaistil bod "vlastenec" náhradného brankára Alexa Padillu. Sevilla je tak v neúplnej tabuľke na 13. mieste, Bilbao nevyužilo možnosť preskočiť Atletico Madrid a patrí mu štvrtá pozícia.

Betis vyhral nad Espanyolom Barcelona najtesnejším rozdielom 1:0 vďaka gólu stredopoliara Giovaniho Lo Celsa. Domácich tak nemusela mrzieť nepremenená penalta v podaní Abdeho Ezzalzouliho z konca úvodného dejstva, po plnom bodovom zisku poskočili o tri priečky a sú ôsmi. Ich súper zaznamenal piatu prehru v tomto ročníku a figuruje dva body nad pásmom zostupu.



La Liga - 8. kolo:

Betis Sevilla - Espanyol Barcelona 1:0
(0:0)

Gól: 85. Lo Celso



Athletic Bilbao - FC Sevilla 1:1 (1:0)

Góly: 36. Jauregizar - 90.+3. Padilla (vl.), ČK: 82. Agirrezabala (Bilbao)



Celta Vigo - FC Girona 1:1 (0:1)

Góly: 81. Aspas - 38. Herrera



Atletico Madrid - Real Madrid 1:1 (0:0)

Góly: 90.+5 Correa - 64. Militao, ČK: 90.+8 M. Llorente (Atletico)