Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 19. október 2024Meniny má Kristián
< sekcia Šport

Slovan vyhral derby v Trnave, rozhodol Barseghjan

Na snímke zľava hráč Spartaka Kelvin Ofori a hráči Slovana Sharani Zuberu a Artur Gajdoš počas zápasu 11. kola Niké ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava v Trnave v sobotu 19. októbra 2024. Foto: FOTO TASR - Lukáš Grinaj

Slovan sa dostal priebežne na prvé miesto v tabuľke o dva body pred Žilinu.

Trnava 19. októbra (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v šlágri 11. kola Niké ligy na ihrisku Spartaka Trnava 1:0. Tradičné derby rozhodol v prospech úradujúceho majstra gól Tigrana Barseghjana v 69. minúte. Duel sledovalo viac ako 13-tisíc divákov. Slovan sa dostal priebežne na prvé miesto v tabuľke o dva body pred Žilinu, ktorá má k dobru nedeľňajší domáci duel proti Banskej Bystrici.

Očakávaný súboj priniesol v prvom polčase kvalitný futbal vo veľkom tempe. Gólové šance mali na trnavskej strane dvakrát Ofori, na opačnej Strelec či Barseghjan. V druhom polčase mal Slovan vyššie držanie lopty, dlho sa síce nedostával do zakončenia, v 69. minúte však "belasým" vyšla kombinačná akcia - Zuberu prihral na os šestnástky Barseghjanovi, ktorý z prvej poslal loptu do siete. "Andeli" v závere dostali loptu do siete, po strieľanej prihrávke Zeljkoviča skóroval na zadnej žrdi Daniel, ale jeho zásah neplatil pre zreteľný ofsajd. Trnava tak zaznamenala prvú prehru v prebiehajúcom ligovom ročníku a na Slovan stráca zo štvrtej pozície 10 bodov. Barseghjan je s ôsmimi gólmi na čele tabuľky strelcov.

FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)

Góly: 69. Barseghjan. Rozhodovali: Gemzický – Hancko, Vorel, ŽK: Procházka, Kratochvíl, Ďuriš – Barseghjan, Takáč, Tolič, 13.583 divákov.

Spartak: Frelih – Šulek (70. Jureškin), Sabo, Ujlaky, Holík – Zeljkovič – Ofori, Procházka (83. Corryn), Kratochvíl (74. Pich), Daniel – Ďuriš

Slovan: Takáč – Blackman, Kašia, Wimmer, Zuberu – Bajrič, Savvidis – Barseghjan (87. Szöke), Gajdoš (58. Metsoko), Marcelli (58. Tolič) – Strelec (80. Ihnatenko)


Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Derby sa začalo bojovne, vznikali situácie pred oboma bránkami, Ofori zluftoval čistú šancu na jedenástke. To sa ukázalo ako kľúčové, v takomto súboji potrebujete dať Slovanu prvý gól. V prvom polčase sme boli aktívni, dobre sme napádali, mali sme dobrý repressing. Darilo sa nám ich zatlačiť, mali sme aj dosť dobrých centrov. Po zmene strán sme na to nenadviazali, vypadli sme zo zápasu na 15 minút. Slovan získal držanie lopty. Keď hráme na riziko vo vysokom pressingu, nemalo by sa stať, že zo stojatej lopty nepokryjeme dostatočne Strelca pri prvej nakopnutej lopte. Kvalita hráčov Slovana, ako to previedli potom, rozhodla. Stačila im jedna – dve šance na gól, nás to potom vyviedlo z koľají, už sme neboli v takom rytme ako v prvom dejstve.

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Podali sme obetavý a disciplinovaný výkon. Spartak mohol tiež skórovať, my sme dali gól a vyhrali sme v ťažkom zápase. Hralo sa vo výbornej atmosfére, ďakujem aj našim fanúšikom. Barseghjan má v stretnutiach minúty, kedy rozhoduje o bodoch, nebolo to prvýkrát. Bojovalo a drelo celé mužstvo, výborné výkony podali aj Savvidis a Takáč. Chcel chytať pod severnou tribúnou hneď prvý polčas, vravel, že tlak vydrží. Bol veľmi koncentrovaný, enormne rýchly a podržal nás. Musím pochváliť hráčov za výborný prístup, v Trnave je to najťažší zápas z pohľadu fyzičky, Spartak hrá náročný futbal, sme ale radi, že sme vyhrali.

Futbalisti MFK Ružomberok remizovali v sobotnom zápase 11. kola Niké ligy doma s DAC Dunajská Streda 1:1. Oba tímy čakajú na ligové víťazstvo už tri kolá.

Skóre otvoril v 12. min. Nigérijčan v službách DAC–u Fortune Bassey hlavou po presnom centri Christiána Herca. O šesť minút bolo vyrovnané - Alejandro Mendez zahral rukou vo vlastnom pokutovom území a Samuel Lavrinčík nariadenú penaltu premenil na 1:1. V prvom polčase boli smerom dopredu o niečo aktívnejší hostia, po zmene strán to bola vyrovnaná partia a na skóre sa už nič nezmenilo.

MFK Ružomberok – FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (1:1)

Góly: 18. Lavrinčík (z 11 m) - 12. Bassey. Rozhodovali: Kružliak – Pozor, Štrbo, ŽK: Tučný, Gabriel, Lavrinčík, Kelemen – Mendez, Almási, Yapi, Oritz, 1033 divákov

Ružomberok: Ťapaj – Gabriel, Köstl, Mojžiš – Gomola (46. Múdry), Lavrinčík, Luterán, Selecký – Hladík, Chrien (88. Kelemen), Tučný (60. Huf)

Dunajská Streda: Popović – Oritz, Kačaraba, Brunetti – Vitális (57. Ramadan), Herc (84. Andzouana), Bajo, Mendez – Yapi, Bassey (63. Almási), Trusa


Peter Tomko, asistent trénera Ružomberka: "V prvom polčase bol možno mierne aktívnejší súper, ale bez nejakej výraznejšej šance. Skôr hrozil zo štandardiek. Druhá polovica bola vyrovnaná, viac–menej sa odvíjala medzi šestnástkami. Takže asi spravodlivá remíza. Proti nám stál dobre takticky pripravený tím. Pre mužstvo je to aj povzbudenie do ďalšej práce a do ďalších zápasov."

Xisco Muňoz, tréner Dunajskej Stredy: "Bol to náročný zápas, ktorý by som rozdelil na dva odlišné polčasy z pohľadu vývoja. V prvom sme mali kontrolu nad stretnutím, hráči si vytvorili aj šance. Hlavne po centroch sme sa dostávali pred domácu bránku. Druhá polovica už bola vyrovnanejšie, no aj v nej sme mali dobré strelecké príležitosti. Napokon si odvážame bod z ihriska kvalitného súpera. Z Ružomberka sa ťažko odvážajú body."

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili nad FC Košice 3:2 v sobotnom zápase 11. kola Niké ligy. Je to pre nich prvé ligové víťazstvo po štyroch zápasoch, resp. po troch prehrách za sebou. Na konte majú 10 bodov, Košičania o dva viac.

Domáci išli do vedenia už v 4. minúte, keď Marcin na dvakrát prekonal brankára Šípoša. V 36. minúte hostia kuriózne vyrovnali, keď brankár domácich Sahihovič nezachytil prihrávku Bahiho - 1:1. Po hodine hry sa presadil Miljanič, ktorý prvým gólom v slovenskej lige poslal hostí do vedenia - 2:1. Michalovčania však predviedli ukážkový obrat, keď Danko strelou z väčšej vzdialenosti prekonal Šípoša a Volanakis v 73. minúte zakončil ofenzívnu akciu na 3:2.

MFK Zemplín Michalovce - FC Košice 3:2 (1:1)

Góly: 3. Marcin, 67. Danko, 73. Volanakis - 36. Bahi (vl.), 59. Miljanič. Rozhodcovia: Očenáš – Jekkel, Pacák, ŽK: Marcin, Taraduda, Sahinovič - Krivák, Niarchos, 1798 divákov

Michalovce: Sahinovič - Taraduda (90.+1 Šimko), Dzotsenidze, Volanakis, Bahi - Zubairu (83. Bednár) - Marcin (60. Pačinda), Šimamura, Žofčák (46. Danko), Kyziridis (82. Adekunle) - Ikoba

Košice: Šípoš - Kružliak, Krivák, Jakubko - Fabiš, Zsigmund (78. Gorosito), Gallovič, Magda - Faško - Miljanič (78. Jones), Bokros (18. Niarchos, 86. Dos Santos)


Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Bol to kvalitný zápas, hoci na ťažkom teréne. Videli sme kvalitné stretnutie, hralo sa hore-dole. Bolo to plné zvratov a emócií. Veľmi sme chceli zvíťaziť, tá túžba bola veľká. Začiatok druhého polčasu nás nezastihol v optimálnej pohode, prepadávali sme. Súper sa dostal do vedenia a mal aj ďalšiu stopercentnú príležitosť. Keď sme vyrovnali na 2:2, tak som už veril, že by sme to mohli zvládnuť. Verím, že sa k nám prikloní šťastie a hráči si začnú viac veriť, keďže najmä v prvom polčase sme si neverili. Je to pre nás prvé domáce víťazstvo po piatich mesiacoch a verím, že nás nakopne."

Roman Skuhravý, tréner FC Košice: "Ako fanúšik by som si takéto zápasy užíval každý týždeň. Mal všetko - emócie a aj kvalitu. Futbal sa hrá na góly, viac ich dali domáci. Inkasované góly súviseli s tým, s čím sa stretávame už dávnejšie. V úvode druhého polčasu sme hrali veľmi dobre a zaslúžene sme išli do vedenia 2:1. Mali sme aj ďalšie situácie, ktoré sme mali lepšie vyriešiť. Na domácich bolo vidno, že chcú dnes zvíťaziť. Oba ich následné góly sa mi nepáčili. Boli o tom, že po kondičnej stránke nie sme v stave, aby sme mohli odohrať tri zápasy počas siedmich dní. Gratulujem domácim k víťazstvu, my ideme ďalej."

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom stretnutí 11. kola Niké ligy nad MFK Skalica 2:1. Pre domácich to bolo len druhé víťazstvo v prebiehajúcej sezóne v najvyššej súťaži a čakali naň od 3. augusta. V tabuľke sú s jedenástimi bodmi na priebežnom 7. mieste. Skalica figuruje s 9 bodmi na 11. priečke.

Trenčania boli v prvom polčase aktívnejší, no gólu sa dočkali až po zmene strán. V 49. minúte otvoril skóre s prispením teču od brániaceho hráča Ibrahim. Domáci zdvojnásobili vedenie o sedem minút neskôr, keď Uchegba naservíroval loptu Emekovi. V 67. minúte znížil hosťujúci Černek, no Skaličanom sa už vyrovnať nepodarilo.

AS Trenčín - MFK Skalica 2:1 (0:0)

Góly: 49. Ibrahim, 56. Emeka - 67. Černek. Rozhodovali: Ziemba - Vass, Straka, ŽK: Suleiman, Emeka, Ibrahim, Donkor, Bariš - Junas, Vlasko, Kopas.

Trenčín: Katič - Pavek, Bondarenko, Stojsavljevič, Holúbek - Bariš - Hájovský (71. Djerlek), Ibrahim (90.+4 Bagin) - Suleiman (68. Donkor), Emeka, Uchegbu (90. Šefčík)

Skalica: Junas - Krčík, Podhorin, Kopas, Černek - Mášik (68. Hradecky), Nagy - Matejov (55. Fábry), Alves (55. Vlasko), Morong (68. Gaži) - Leginus (83. Yao)