Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Šport

Futbalisti Kazane víťazmi Ruského pohára, duel poznačili násilnosti

Futbalisti Rubinu Kazaň sa tešia zo zisku Ruského pohára. Foto: TASR/AP

Vo finálovom zápase v Jekaterinburgu zdolali Dinamo Moskva 1:0. O víťazstve rozhodol stredopoliar Kazane Roman Jeremenko, ktorý z viac ako 25 metrov prekvapil brankára Antona Šunina.

Jekaterinburg 9. mája (TASR) - Futbalisti Rubinu Kazaň sa stali víťazmi Ruského pohára, keď v stredajšom finálovom zápase v Jekaterinburgu zdolali Dinamo Moskva 1:0. Víťazný gól dvojnásobného ruského majstra zaznamenal v 78. minúte stredopoliar Roman Jeremenko, ktorý z viac ako 25 metrov prekvapil brankára Antona Šunina.


Rubin Kazaň hral vo finále Ruského pohára aj v sezóne 2008/2009, ale prehral s CSKA Moskva 0:1. Stredajší pohárový duel však mal nepríjemnú dohru. Po záverečnom verdikte rozhodcu vtrhli na hraciu plochu stovky fanúšikov z oboch táborov, pričom nepríjemné scény vysielala televízia v priamom prenose. Nepríjemnú reklamu si tak vyrobil aj samotný Jekaterinburg, ktorý má byť dejiskom zápasov počas MS 2018.

Podľa ruských médií došlo násilnostiam aj medzi hráčmi v tuneli pri odchode do šatní. Austrálsky stredopoliar Dinama Moskva Luke Wilkshire sa dostal do konfliktu hneď s dvoma hráčmi súpera - Fínom Jeremenkom a španielskym obrancom Sezarom Navasom.

Ruský pohár - finále:

Dinamo Moskva - Rubin Kazaň 0:1 (0:0)

Gól: 78. Jeremenko