Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Šport

Trnava zvíťazila nad Senicou 2:0, Podbrezová podľahla Skaličanom

Na snímke vľavo ligová premiéra hráča Trnavy Martina Košťála a vpravo hráč Senice Zoltán Kontár v zápase 26. kola futbalovej Fortuna ligy FC Spartak Trnava - FK Senica v Trnave v sobotu 9. apríla 2016. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V sobotňajšom derby 26. kola Fortuna ligy Skaličania porazili Podbrezovú. Duel medzi Zlatými Moravcami a Michalovcami sa skončil remízou.

Trnava 9. apríla (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v sobotňajšom derby 26. kola Fortuna ligy 2015/2016 nad FK Senica 2:0. Oba góly zápasu strelil kapitán domácich Martin Mikovič. Zverenci trénera Ivana Hucka sa v tabuľke posunuli na 6. miesto pred Dunajskú Stredu, ktorá v piatok prehrala 1:4 v Žiline. Senici patrí naďalej ôsma priečka.

Prvý pohrozil domáci Spartak, v 10. minúte našiel Čonka centrom hlavu Tambeho, ale Šulla bol pripravený. Seničania pricestovali do Trnavy s úmyslom hroziť z brejkov, no ich taktika slávila úspech len po šestnástku súpera. Aj ten sa však herne trápil a riedko zaplnené tribúny videli v prvom polčase futbal sotva priemernej úrovne s množstvom nedovolených zákrokov a častých prerušení. Spartak, ktorý nastúpil v oklieštenej zostave, napokon v 39. minúte s dávkou šťastia otvoril skóre. Mikovič sa rozhodol strieľaným centrom poslať loptu do šestnástky, ktorá prešla cez spleť hráčov a bez prispenia teča zapadla k pravej žrdi Šullovej brány - 1:0.



Mikovič sa gólovo zaskvel aj na začiatku druhého dejstva a vniesol pokoj do radov svojho tímu. Domáci kapitán si na hranici pokutového územia slabo bránený Mehremičom spracoval loptu a zoči-voči senickému brankárovi ju s prehľadom poslal do siete - 2:0. V 52. minúte sa mohli hostia vrátiť do zápasu, ale Hromada po ideálnom Leškovom centri nikým neatakovaný namieril len do žrde. V ďalšom priebehu si už Senica nedokázala vytvoriť príležitosť na zdramatizovanie súboja. Naopak, v 88. minúte mal na kopačke tretí gól Tambe, ale Šulla si pokryl priestor pri žrdi. Spartak vyhral 2:0, ale výkonom nepresvedčil.

Hlasy po zápase:
Ivan Hucko, tréner Spartaka Trnava:
"Všetci dobre vieme, že prechádzame obdobím, keď je na nás vyvíjaný veľký tlak. Hra nám v poslednom čase nejde, potrebujeme sa z toho dostať. Dúfame, že toto víťazstvo nám pomôže. Výkon nebol oslnivý, ale niektoré veci z tréningu sme premietli do zápasu, čo ma potešilo. Dúfajme, že nás tento zápas naštartuje a naše výkony budú lepšie."

Dušan Vrťo, tréner FK Senica: "Hodnotenie nie je také veselé ako minule, keď sme tu vyhrali 1:0. Trnava dnes strelila dva góly a vyhrala zaslúžene. Prvý gól sme dostali zo štandardky, keď naši hráči urobili taktickú chybu. Nezachytili sme úvod druhého polčasu, opäť sme inkasovali a ťažšie sa nám potom dýchalo. Hromada nepremenil tutovku po prihrávke Leška, škoda, mohli sme zápas zdramatizovať. Gratulujem Trnave k trom bodom."




Spartak Trnava - FK Senica 2:0 (1:0)
Góly: 39. a 47. Mikovič. Rozhodoval: Očenáš, ŽK: Nikolič, Godál, 3855 divákov.

Zostavy a striedania:
Spartak Trnava:
Jakubech - Kadlec (46. Košťál), Horník (52. Nikolič), Godál, Greššák - Jež, Bello, Čonka - Mikovič - Tambe, Depetris (70. Majtán)
FK Senica: Šulla - Hladík, Hušek, Pillár - Kontár (65. Morong) - Šmehyl, Hromada (74. Klec), Krč (46. Mráz), Mehremič - Dolný, Leško


Duel medzi Zlatými Moravcami a Michalovcami sa skončil remízou

V prvom polčase jasne dominoval domáci tím. Michalovce sa snažli postupnými útokmi prepracovať čo najbližšie k šestnástke súpera, naopak hostia stavili na obranu a sústredili sa na rýchle protiútoky. V úvode zápasu mal dve dobré šance na otvorenie skóre Kunca, v oboch prípadoch sa ale zaskvel brankár ViOnu Kováč. Tlak Michaloviec pokračoval, v 33. min. sa opäť Kunca osamotený rútil na Kováča, v pokutovom území po súboji spadol na trávnik, no rozhodca penaltu neodpískal. O štyri minúty neskôr prvýkrát pohrozili aj hostia, no strela Perišiča tesne minula pravú žrď a Kelemen nemusel zasahovať. Domáci sa dočkali v 39. min., keď ich poslal do zaslúženého vedenia Hamuľák - 1:0.

Na snímke vpravo hráč Trnavy Robert Ndip Tambe a kapitán Senice Luboš Hušek v zápase 26. kola futbalovej Fortuna ligy FC Spartak Trnava - FK Senica v Trnave v sobotu 9. apríla 2016.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj


V druhom dejstve pokračovali Michalovce v aktivite, krátko po prestávke zachránil Zlaté Moravce od druhého gólu Kupec, ktorý v poslednej chvíli poslal loptu smerujúcu za bránkovú čiaru mimo nebezpečenstva. ViOn sa postupne osmelil smerom dopredu a v 63. min. vyrovnal skóre úplne zabudnutý Bamba, ktorý pekným volejom prekonal bezmocného Kelemena - 1:1. Zápas potom rozkúskovali početné fauly a striedania. Veľkú príležitosť na rozhodnutie spálil v závere striedajúci Bayón, jeho zakončenie však nebolo dôrazné a na bránkovej čiare trafil jedného z obrancov Zlatých Moraviec. Duel sa tak skončil remízou, ktorá viac potešila hostí.

Hlasy po zápase:
Stanislav Griga, tréner Michaloviec:
"Je to obrovská škoda, keby bolo po polčase 3:0, nikto by nemohol nič povedať. Sú to pre nás stratené body, trápili sme sa a súper to využil. Statili sme jasný zápas, najmä kvôli koncovke. Potešiteľné je, že sme si konečne vytvorili tlak a mali obrovské množstvo gólových príležitostí. Čo však z toho, keď ich nepremeníme."

Libor Fašiang, tréner Zlatých Moraviec: "Je to pre nás doslova zlatý bod. Do zápasu sme vstúpili zle. Nervozita nám zväzovala ruky aj nohy, robili sme obrovské chyby v defenzíve, z toho pramenili domáce šance. Ešte šťastie, že ich súper nevyužil a po polčase bolo iba 1:0. Nezachytili sme ani úvod druhého dejstva, našťastie súper opäť svoje šance nevyužil. Nám sa podarilo streliť krásny gól a domov si vezieme cenný bod."


MFK Zemplín Michalovce - ViOn Zlaté Moravce 1:1 (1:0)
Góly:
39. Hamuľák - 63. Bamba. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Sviarčinskij, Podhorin, Votinov - Kuzma, Perišič, Kováč

Zostavy a striedania:
Michalovce:
Kelemen – Šimčák, Morlacchi, Podhorin, Sviarčinskij – Kunca (73. Bayón), Sedlák, Danko (74. Savvidis), Koscelník – Votinov, Hamuľák (81. Bellas)
Zlaté Moravce: Kováč - Školník (60. Cebara) – Kupec, Tipurič, De Souza, Majkič – Perišič (55. Bamba), Karlík – Orávik, Gešnábel (80. Krznarič) – Kuzma


Podbrezová podľahla Skaličanom

Zápas sa začal tlakom Skalice, už v druhej minúte po peknej akcii vystrelil Hlavatovič, jeho pokus bol tečovaný a Masarykovi k jeho usmerneniu chýbali centimetre. V 5. minúte v strede ihriska zabojoval Jakubek, následnú rýchlu akciu s koncovkou Ulricha zavŕšil úspešným zákrokom Kuciak. Domáci Krnáč sa zahrial prvýkrát po strele Kochana, bola však z väčšej vzdialenosti a tak mu problémy nenarobila. Brankár Podbrezovej sa na nedostatok práce sťažovať nemohol, riešiť musel šancu Masaryka a po následnom rohu vytiahol reflexívny zákrok po delovke Majerníka. Hostia skúšali v útoku hľadať najmä Peševského, obrana Skalice bola ale pozorná. Ďalšie minúty v strede polčasu boli pod taktovkou Skalice, čo vyvrcholilo v 26. minúte – na hranici šestnástky sa obrancu zbavil matador Masaryk a ako na podnose predostrel prihrávku jeho útočnej dvojičke. Jakubek sa nepomýlil a domáci sa ujali vedenia. Hneď po rozohrávke to skúsili hostia ďalekonosnou strelou, Krnáča pomýlil teč jedného z obrancov, zostal ako prikovaný, ale na jeho šťastie lopta minula cieľ. V 42. minúte sa do koncovky dostal aktívny Ulrich a nasledujúcu sériu centrov rezolútne ukončil hlavičkou Dobrotka – 2:0. Vzápätí sa zopakoval scenár ako po prvom góle Skalice, príležitosť Podbrezovej zostala nepremenená.

V prvom polčase nevýrazná Podbrezová z ničoho nič udrela na začiatku druhej polovice zápasu, po štandardnej situácii sa presadil Kostelný. V 59. minúte mal obrovskú šancu vyrovnať Sabler, avšak nedal. Hneď z protiútoku predložil Masaryk tutovku Jakubkovi a ten opečiatkoval brvno. O chvíľu si pri zakončení skalickí útočníci vymenili garde, po Masarykovej hlavičke na bránkovej čiare čaroval Kuciak. Tieto fázy zápasu ponúkali atraktívny futbal s množstvom šancí, po skrumáži v šestnástke Skalice hostia reklamovali hru rukou, rozhodca ale nezapískal. V 78. minúte posadil Ulrich priamy kop ideálne na hlavu Šebestu, ten ale z bezprostrednej blízkosti netrafil. V posledných 10 minútach vrhli hostia všetky sily do útoku, do vážnejšej príležitosti sa ale nedostali, naopak takmer udrel z brejku Ulrich. Skaličania kvalitným výkonom najmä v prvom polčase ukázali, že to myslia s bojom o udržanie vážne a dianie na spodu tabuľky tak bude ešte zaujímavé.

Hlasy po zápase:
Štefan Horný, tréner Skalice:
"Bol to zápas, v ktorom sme museli vyhrať najmä kvôli psychike tímu. Podbrezová má dobre vyskladané mužstvo, nebezpečné štandardné situácie. My sme ale výborne vstúpili do zápasu, boli sme dostatočne agresívni, ale aj nebezpeční. Zaslúžene sme išli do vedenia. Štandardka Podbrezovej nás trošku pribrzdila, Jakubek nás následne mohol premenením šance ukľudniť, ale napriek tomu som veľmi rád, že sme tento náročný zápas zvládli a žijeme."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Všetci sme vedeli, o čo dnes ide, ale predviedli sme niečo úplne iné, než čo sme chceli hrať. Domáci boli v prvom polčase agresívnejší, futbalovejší, my sme boli všade neskoro. Hrať futbal na jeden polčas sa nedá. Druhý polčas bol z našej strany lepší, ale bolo to platonické, do vážnych šancí sme sa nedostali. Výsledok je spravodlivý a pre nás veľmi nepríjemný, ale domácim blahoželám."


MFK Skalica – MFK Podbrezová 2:1 (2:0)
Góly:
26. Jakubek, 43. Dobrotka – 51. Kostelný. Rozhodoval: Vlk, ŽK: 50. Jakubek, 67. Hlinka (obaja Skalica), 896 divákov

Zostavy a striedania:
Skalica:
Krnáč – Hlavatovič, Dobrotka, Majerník, Záhumenský – Ulrich, Hlinka, Neoveský, Vaško (90. Čermák) – Jakubek (70. Šebesta), Masaryk
Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Andrič (46. Migaľa) – Vajda, Kochan, Podio – Šafranko (46. Sabler), Rendla, Peševski (75. Kupčík)


Slovanisti vyhrali nad Ružomberkom 3:1

Do prvej gólovej šance sa dostali domáci. V 9. minúte Ševčík poslal loptu oblúčikom popred bránku Tofiloského, nabiehajúci Crnkič však na ňu nedosiahol. Ten istý hráč o tri minúty neskôr v dobrej pozícii v šestnástke mieril iba nad bránu hostí. V 22. minúte sa dostali do stretu s loptou Sekulič a Lačný, najlepší strelec Ružomberka spadol a následne z nariadeného pokutového kopu dostal svoj tím do vedenia.

Po zmene strán posilnil útočnú formáciu domácich striedajúci Vittek. V 64. minúte si vybojoval loptu dôrazný Kubík, presnou prihrávkou našiel na pravej strane voľného Crnkiča a ten prízemnou krížnou strelou vyrovnal na 1:1. Slovan však dokázal strhnúť víťazstvo na svoju stranu. V 69. minúte po faule v šestnástke spadol Vittek a nariadený pokutový kop sám premenil - 2:1. Zopakoval si ho o tri minúty neskôr po ďalšom faule Crnkiča a zavŕšil tak triumf "belasých" 3:1.

Hlasy po zápase:
Nikodimos Papavasiliou, tréner Slovana:
"Vstup do zápasu sme mali dobrý, vytvorili sme si veľa šancí, ale chýbalo nám šťastie pri zakončení. Prišli sme o mladého hráča Ševčíka. Pokiaľ bol na ihrisku, ukázal, že môže byť súčasťou A-tímu. Po obdržanom góle sme nechceli panikáriť. V kabíne som hráčom hovoril, aby zostali pokojní, vytvárali si ďalej šance, hrali našu hru a nenechali sa dostať pod tlak. Dobre zareagovali a zaslúžene sme získali tri body."

Ladislav Pecko, tréner Ružomberka: "Odohrali sme ťažký zápas. V určitom momente sme stratili trochu koncentráciu a dostali dva rýchle góly. S tým sa už nič nedalo robiť, musíme sa pripravovať na ďalší zápas."


Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 3:1 (0:1)
Góly:
61. Crnkič, 70. a 72. Vittek (oba z 11 m) - 23. Lačný (z 11 m). Rozhodoval: Vnuk, ŽK: de Kamps, Podaný, Kubík - Rosa, Nagy, Faško, Boszorád, Tofiloski, 1367 divákov

Zostavy a striedania:
Slovan Bratislava:
Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Podaný – Simovič, de Kamps (61. Scott) – Ševčík (21. Oršula, 46. Vittek), Kubík, Crnkič - Zreľák
MFK Ružomberok: Tofiloski – P. Maslo (49. Lupták), Kružliak, Rosa, Boszorád - Nagy, Ďubek - Zošák, Gál-Andrezly, Faško (61. Lovás) - Lačný