Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Šport

Futbalisti Žiliny remizovali s Podbrezovou a udržali sa na čele

Na snímke zľava v popredí v súboji o loptu Dávid Ďuriš (Žilina) a Kristián Koštrna (Podbrezová) v zápase 12. kola futbalovej Niké ligy medzi MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová v sobotu 26. októbra 2024 v Žiline. Foto: FOTO TASR - Daniel Stehlík

Zápas sa skončil nerozhodne 2:2.

Žilina 26. októbra (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina remizovali v 12. kole Niké ligy s Podbrezovou 2:2 a udržali si post lídra tabuľky. V 15. minúte Galčík poslal presný center na hlavu Daniela Smékala, ktorý dostal Podbrezovú do vedenia. Žilinčania po inkasovanom góle pôsobili nervózne, strácali lopty, no postupne znovu získali istotu a začali útočiť. V 31. minúte Bari našiel prihrávkou v šestnástke hostí Bileho, ten ešte loptu posunul voľnému Máriovi Sauerovi, ktorý strelou k ľavej žrdi Dankovej bránky vyrovnal na 1:1.

Domáci išli do vedenia v 85. minúte, keď Mário Sauer presným centrom našiel na zadnej tyči Patrika Iľka, ktorý nikým nebránený poslal loptu do siete hostí. Tí následne prestriedali, vrhli všetky sily do útoku a odmenou im bolo vyrovnanie. V druhej minúte nadstaveného času Sanusi znovu na ľavej strane prešiel cez dvoch hráčov Žiliny, prihrávkou do stredu šestnástky Žiliny našiel presne Davida Depetrisa a skúsený argentínsko-slovenský útočník sa už nemohol pomýliť.

MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová 2:2 (1:1) Góly: 31. Sauer, 85. Iľko - 15. Smékal, 90+2. Depetris. ŽK: Depetris (POD). Rozhodovali: Kráľovič - Pozor, Štofik. 1982 divákov.

Zostavy:

MŠK Žilina: Belko - Minárik, Hubočan, Ndjeungoue - Pekarík (62. Hranica), Gidi, Káčer (62. Iľko), Bari (62. Kopásek) - Bile (86. F. Kóša), Sauer, Ďuriš

Podbrezová: Danko - Koštrna, Oravec (68. Mrva), Markovič - Slávik (60. Ďatko), Paraj (87. Deml), Š. Faško (46. Chyla), Sanusi - Galčík (87. Depetris), Smékal, Yirajang


Michal Ščasný, tréner Žiliny: "To, že sme dnes nevyhrali beriem na seba, je to moja chyba. Boli dôvody, ktoré necháme vo vnútri tímu. Musíme sa naučiť žiť a hrať s tým, že nie všetky veci idú v zápase tak ako chceme. V prvom polčase sme boli málo nebezpeční, chýbali nám centre, závary v šestnástke súpera. V druhom polčase sme išli do vedenia, ale súperovi sa podarilo vyrovnať. Nič sa nekončí, pre nás je to sklamanie, ale takéto zápasy nás posúvajú dopredu, stále máme čo zlepšovať. Musíme dobre zregenerovať a pripraviť sa na Ružomberok v utorok."

Štefan Markulík, tréner Podbrezovej: "Náročný zápas na ihrisku výbornej Žiliny. Chystali sme sa na to, že Žilina bude dominantná, ale z hry si veľa šancí nevytvorila, za čo patrí chalanom poďakovanie. Do vedenie sme išli po hlavičke Smékala, mrzí ma prvý inkasovaný gól. Druhý polčas sme začali úpravou v rámci nastavenia hry, reagovali sme na rozostavenie Žiliny. Pomohlo nám v obrane striedanie Chylu, škoda šance Ďatka, no mali sme aj my šťastie pri šanciach Žiliny. Pred druhým gólom sme mali jednoduchú stratu, mohli sme situáciu lepšie vyriešiť. Tím však ukázal skvelý charakter, bojoval a podarilo sa nám vyrovnať."

V 12. kole futbalovej Niké ligy Banská Bystrica zdolala v derby cez kopec Ružomberok 2:1. Nad týmto súperom zvíťazila v najvyššej súťaži po dlhých desiatich rokoch. Liptáci nevyhrali štvrtý duel za sebou, keď nevyužili viac než 40 minútovú početnú výhodu o jedného hráča.

Domáci nasadili netradične do útoku na pravú stranu Pišoju, ktorý mal do polčasu prsty v oboch góloch. Najprv presne prihral Rymarenkovi do vnútra šestnástky na pravačku a Ťapaj kapituloval. Potom zraneného Ťapaja vystriedal Luksch a ten okamžite vyťahoval loptu zo siete po ľavačke Hlinku bez prípravy, keď mu pozíciu za bielym bodom nachystali Záhumenský s Pišojom.

Hostia na druhý polčas poslali Domonkosa s Hufom a hneď prv menovaný centroval druhému na hlavu a hoci Trnovský loptu vyrazil, z dorážky Huf znížIL. Bystričania hrali od 55. minúty bez vylúčeného Záhumenského a po ňom sa porúčal i tréner Bažík z lavičky na tribúnu. Liptáci prevahu i šance pod Urpínom nepretavili do vyrovnania a odišli domov bez bodu.

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Ružomberok 2:1 (2:0)

Góly: 20. Rymarenko, 35. Hlinka – 47. Huf. Rozhodovali: Dzivjak – Vass, Juhos. ŽK: Záhumenský, Malec, Mensah, Považanec – Luterán. ČK: 55. Záhumenský po 2 ŽK a 56. Bažík (tréner B. Bystrice), 1062 divákov

B. Bystrica: Mich. Trnovský – Mensah, Willwéber, Migaľa – Šikula (90+3 Klimpl), B. Ľupták (83. Hanes), Hlinka, Záhumenský – Pišoja, Malec (74. Slebodník), Rymarenko (83. Považanec)

Ružomberok: Ťapaj (35. Luksch) – Gabriel, Köstl (80. Boďa), Malý – Luterán, Lavrinčík, Múdry (46. Domonkos), Madleňák (46. Huf) – Hladík, Chrien, Tučný (73. Chobot).


Mário Auxt, asistent tréner Banskej Bystrice:Prvý polčas bol spúšťačom toho, čo ovplyvnilo zápas. Z našej strany tam bola aktivita, išli sme za gólmi a ukázali sme, že chceme tento zápas zvládnuť. Vytvorili sme si pekné akcie, po ktorých sme dali góly. Mrzieť nás môže to, že niečo si povieme cez polčas, vyjdeme z kabíny a hneď inkasujeme gól. Nezvládli sme tam situáciu, prišla zlá reakcia, čo si musíme rozobrať. A potom nás môže mrzieť aj situácia pri červenej karte, keď sme boli o hráča menej. Súper si následne vytvoril pološance, no my sme ukázali charakter a zabojovali sme jeden za druhému i o jedného hráča menej. Dobre sme tiež obsadzovali šestnástku, aj preto sme zvíťazili.

Peter Tomko, asistent trénera Ružomberka: Absolútne nám nevyšiel prvý polčas. Domáci vyhrávali mikrosúboje, ktoré im dopomohli aj k tým dvom gólom. V druhom polčase sme už chytali zajaca za chvost a napokon sme ho nechytili. Futbal bol možno v tomto spravodlivý, pretože tak ako sme hrali prvý polčas nemôžeme hrať. Chalani si na to musia sami odpovedať. Skôr my sme sa sami prekvapili nejakými vecami, než by to bol zásluhou domácich. Na druhej strane si myslím, že máme silu a DNA na to, aby sme sa z tejto situácie dostali a už v najbližšom zápase to otočili na našu stranu.

Futbalisti DAC Dunajská Streda prehrali v 12. kole Niké ligy s FC Košice 1:3. Dva góly hostí vsietil Dávid Gallovič, ich triumf spečatil v nadstavenom čase Gorosito. Košičania predviedli výborný úvod a išli rýchlo do vedenia. V 8. minúte Michal Faško dostal loptu v strede poľa, prešiel až k postrannej čiare, na jeho spätnú prihrávku nabehol Gallovič a loptu umiestnil do siete – 0:1.

V 28. minúte Kružliak zahrával priamy kop, lopta sa dostala ku Gallovičovi, ktorý z pravej strany prekonal Popovića – 0:2. V 45. minúte Yapi nastrelil ruku Jakubka v pokutovom území, rozhodca nariadil pokutový kop, a Trusa premenil – 1:2. DAC v poslednej pätnásťminútovke tlačil na svojho súpera, ale do šance sa nedostal. V nadstavenom čase Faško zahral priamy kop z 20 metrov, jeho strelu Popović vyrazil a dorážajúci Gorosito poslal loptu do siete – 1:3

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC Košice 1:3 (1:2)

Góly: 45. Trusa (z 11 m) - 6. a 28. Gallovič, 90+4. Gorosito ŽK: Vitális, Bajo, Ortiz, Brunetti – Šípoš. Rozhodovali: Smolák – Straka, Vitko, 4047 divákov

DAC: Popović – Ortiz, Kacharaba, Brunetti, Mendez (46. Andzouana) – Herc (68. Ramadan), Bajo, Vitális – Yapi (77. Gruszkowski), Bassey (57. Almási), Trusa

Košice: Šípoš – Kružliak, Krivák, Jakubko (46. Gorosito) – Fabiš, Gallovič, Zsigmund, Magda (80. Sabolčík) – Miljanič (77. Jones), Faško (+90. Varga), Niarchos (77. Dos Santos)


Xisco Muňoz, tréner DAC: "Dnes to nebol najlepší zápas z našej strany. Videl som v zápase veľa vecí, ktoré by som nechcel komentovať. Potrebujeme pokračovať naďalej v práci, nie sme v najlepšom období. Musíme nájsť silu, aby sme situáciu zmenili."

Roman Skuhravý, tréner Košíce: "Prvýkrát ako tréner som vyhral v Dunajskej Strede a je to krásny pocit. Dnes som mužstvu veril. Čo sme predviedli prvých 30 minút je spôsob, ako chceme hrať. V ďalších častiach ako keby mužstvo stratilo sebavedomie, domáci sa dostali do hry. Gól do šatne vo mne prebudil diviaka, aj som bol nepríjemný v kabíne. Upozornil som hráčov, aby sa nebáli vyhrať. Gól na začiatku druhého polčasu bol neuznaný po spornej situácií. Potom sme podali dobrý výkon v obrane a aj so šťastím sme niektoré situácie ubránili. Eufória prišla po góle v 93. minúte.