Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Šport

Gagarinov pohár zavíta po tretí raz na Slovensko

Hokejista Dominik Graňák pózuje s Gagarinovým pohárom, 28. júna 2013 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Gagarinov pohár sa na Slovensku ocitol dosiaľ dvakrát, vlani aj tento rok ho po triumfe Dinama priviezol do Trenčína Dominik Graňák.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Gagarinov pohár, trofej pre šampióna Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), zavíta po tretí raz na Slovensko. Do Bratislavy ho pred pondelkovým zápasom s domácim Slovanom (19.00) privezie obhajca trofeje Dinamo Moskva. Informovala o tom oficiálna internetová stránka ruského klubu, ktorého dres oblieka aj slovenský obranca Dominik Graňák.

Hokejisti Dinama priletia do Bratislavy v sobotu večer hneď po zápase v Prahe. Fanúšikovia budú mať možnosť sa s pohárom pred stretnutím odfotiť v tzv. Slovan Fotolabe v sektore A6 Slovnaft Arény, akcia sa začne hodinu pred zápasom (t.j. o 18:00) a potrvá až do konca druhej prestávky. "Fotenie budú zabezpečovať dve hostesky, ktoré pre každého odfoteného vyvolajú fotografie formátu 10x15 cm. Fanúšikovia si budú môcť vyzdvihnúť svoju fotku zdarma priebežne počas celého zápasu," informovala v piatok oficiálna webstránka Slovana.

V rámci propagácie trofeje pripravili Moskovčania počas súčasného tripu podobné akcie aj v Rige a Prahe. Gagarinov pohár sa na Slovensku ocitol dosiaľ dvakrát, vlani aj tento rok ho po triumfe Dinama priviezol v lete do Trenčína Dominik Graňák. Okrem neho sa trofej podarilo v minulosti získať zo slovenských hokejistov aj Romanovi Kukumbergovi a Tomášovi Starostovi, vtedy však prestížna trofej ešte neputovala po rodiskách jej víťazov.