Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 28. jún 2024Meniny má Beata
< sekcia Šport

Gauffová postúpila do semifinále, Jabeurová a Sobolenková skrečovali

Na snímke Coco Gauffová. Foto: TASR/AP

Už v piatok skrečovala svoj štvrťfinálový duel zo zdravotných dôvodov Kazaška Jelena Rybakinová, čo znamenalo postup Bielorusky Viktorie Azarenkovej.

Berlín 22. júna (TASR) - Americká tenistka Coco Gauffová postúpila do semifinále dvojhry na trávnatom turnaji WTA v Berlíne. Najvyššie nasadená hráčka vyhrala vo štvrťfinále nad Tunisankou Ons Jabeurovou prvý set 7:6 (9), následne osmička "pavúka" zápas skrečovala pre nešpecifikovanú chorobu. Gauffová sa v boji o finále stretne so štvrtou nasadenou krajankou Jessicou Pegulovou, ktorá zdolala Češku Kateřinu Siniakovú v troch setoch 7:6 (2), 3:6, 6:3.

Zo štvrťfinálového súboja predčasne odstúpila aj turnajová dvojka Arina Sobolenková. Bieloruska prehrávala s Ruskou Annou Kalinskou v úvodnom sete 1:5, keď sa pre zranenie ramena rozhodla ďalej v zápase nepokračovať. Viditeľne ju trápili bolesti, nepomohlo jej ani lekárske ošetrenie.

Už v piatok skrečovala svoj štvrťfinálový duel zo zdravotných dôvodov Kazaška Jelena Rybakinová, čo znamenalo postup Bielorusky Viktorie Azarenkovej.



dvojhra - štvrťfinále:

Coco Gauffová (USA-1) - Ons Jabeurová (Tun.-8) 7:6 (9), Jabeurová skreč,
Anna Kalinská (Rus.) - Arina Sobolenková (Biel.-2) 5:1, Sobolenková skreč,
Jessica Pegulová (USA-4) - Kateřina Siniaková (ČR) 7:6 (2), 3:6, 6:3